Hva kan stoppe meg?

Etter 33 år og fem måneder på denne jord, begynner jeg å kjenne meg selv en smule. Jeg liker å ha kontroll, jeg er utadvent med folk jeg ikke kjenner, jeg er SVÆRT inadvent med folk jeg kjenner litt og midt i mellom med folk jeg kjenner godt. Jeg har lett for å bli giret når jeg begynner noe nytt og møter jeg noe motstand kan jeg også raskt gi opp. Før jeg begynte å budsjettere for to år og tre måneder siden og med denne bloggen for snart to år siden, hadde jeg aldri gjennomført noe uten ekstern hjelp for å holde meg gående. Noe du kjenner deg igjen i?

I år har jeg satt meg noen store og litt skumle mål, [les om alle her] og fordi jeg kjenner meg selv, bør jeg kunne forutsi hvilke snubletråder som ligger i skjul og kanskje det hjelper meg å holde meg på bena?

Kjøkkenoppussing: Stort og skummelt! Det er jeg som er ‘prosjektleder’ og må drive prosjektet fremover. Blir ikke kjøkkenoppussingen bra, går det ikke bare utover min egen trivsel, det kan også gå utover leilighetens verdi. Det er et stort press på meg og jeg må bare kjempe i mot drømmen om perfekt, for jeg burde allerede nå vite at det ikke blir HELT perfekt.  “Det blir IKKE perfekt. Det blir ikke perfekt”

Trene litt hver arbeidsdag for bedre holdning og sterkere core: Før jul gjorde jeg dette hver dag i ca tre uker. I romjula, tross jobb, har jeg ikke gjort det. Her må jeg rett og slett kjenne meg selv og frykte dagen etter perfekt! Dagen etter perfekt, er dagen det er vanskeligst for meg å fortsette. Frem til dette har jeg klart å gjennomføre noe, fordi jeg har klart det helt til nå. Den dagen det ikke lengre er helt perfekt, vil alle unnskyldninger jeg tidligere har klart å skyve bort, stable seg oppå hverandre og jeg må kjempe meg igjennom masse for å fortsette. Dagen etter perfekt har endt mang en mål hos meg.

Treffe nye mennesker: En av mine store drømmer i livet er å ha barn, som er ganske vanskelig om man er alene og ikke har mann, slik jeg forklarte til tanteungene mine i helgen. Det er alltid hyggelig når små barn spør “Hvorfor har ikke du barn?”. For å hjelpe med dette, skal jeg øke sjansene mine til å treffe noen, med å faktisk treffe nye folk. Jeg må nok muligens også jobbe med meg selv for å stole på nye folk også!

Invitere folk hjem til meg: Jeg er kanskje ikke dronning av utsettelser, men jeg er i hvert fall Hoffnarren av utsettelser. Selv om det bare er å sende en rask melding med informasjon om dato. Så med å sette en frist for å invitere folk til meg FØR måneden begynner, burde jeg i hvert fall få det fikset FØR jeg lager planleggingsvideoen for måneden? (Ja, jeg har invitert folk for januar!).

Youtube: Jeg har forsøkt meg på redigering. En gang. Og lyden ble HELT feil. Den ble forskjøvet og ikke bra i det hele tatt. I tillegg tok det ganske lang tid å lage, bare for et to minutter langt klipp. Hvordan i all verden skal jeg jobbe med dette og lage videoer med et nykjøpt kamera? Det å fortsette å prøve på noe nytt, når jeg har ingen bevis på at jeg kan komme til å klare det, at jeg har rett verktøy, at jeg har nok tålmodighet er ikke lett! Hvis du redigerer videoer og har Windows, hvilke program bruker du?

**********************

Så er spørsmålet til deg? Hvilke snubletråder har du for målene dine?

#Mål2019 #fails

Å begynne med målene umiddelbart!

Mål uten en plan er et ønske og et ønske blir sjeldent oppfylt. Målene jeg har for 2019 har jeg alle intensjoner om å gjennomføre. Les om målene mine [her] og se videoen om målene [her]. Store mål blir mer overkommelig når jeg deler de opp og legger konkrete planer for hva jeg skal gjøre denne måneden for å klare det. Så det er det jeg har gjort. I slutten av hver måned skal jeg se på hva målene mine er og hva jeg kan gjøre den neste måneden for å oppnå de. Dette blir ikke komfortabelt dersom jeg sluntrer unna å gjøre de, så dere er mine ‘Accountability partners’, de som hjelper meg stå til rette for hva jeg har sagt og lovet meg selv.

Forresten, ønsker du at jeg skal gjøre det for deg? Legg igjen en kommentar nedenfor, så vet jeg at jeg skal følge med på hva du ønsker å oppnå, så følger jeg opp på det!

Uansett, her er videoen: 

#Forberedelse2019 #januarplan #målsetning

Hva jeg jobber med videre

 

Nå i romjula jobber jeg med å lage en plan for neste år. Det er ganske spennende, men jeg skulle ønske jeg hadde en blyant når jeg skriver ned planene mine. Plutselig er det noe dagsaktuelt som skjer eller så får jeg inspirasjon fra noe spesielt og da gjør jeg om på planene mine.

Hva ønsker jeg å gjøre det neste året, og som derfor kommer med i bloggen som en voksen ting å gjøre? Jeg må gå igjennom klesskapet mitt og kaste flere ting. Jeg har fremdeles litt for mange ting og klær som jeg strengt tatt bare bruker fordi alt annet er skittent. Jeg må bare venne meg til å vaske klærne oftere. Jeg skal pusse opp kjøkkenet til sommeren, da må jeg planlegge å legge nytt gulf på kjøkkenet, jeg må få revet kjøkkenet, bygd en ny vegg og ikke minst planlagt hvordan jeg vil ha kjøkkenet! Det er også begynt å smuldre litt maling i taket på hjørnene i stua, så jeg må finne ut årsaken og fikset det.

I tillegg er det målene mine, spesielt de som handler om å være mer sosial. Jeg har allerede funnet ut hva nytt jeg skal forsøke i januar og når jeg skal invitere folk hjem? Jeg må bare få satt en dato og få sendt invitasjoner så snart som mulig. Det blir videoen på søndag, ettersom budsjettet blir klart på tirsdag. Planen er å avslutte hver måned med å planlegge hva og hvordan jeg kan gjennomføre målene mine den neste måneden. For et mål uten en plan er et ønske.

I tillegg har jeg et pengedilemma. Jeg fikk en god del kontanter til jul, nok til å bestille det kameraet, men av en eller annen grunn nøler jeg. Det er ikke det at jeg ikke ønsker å kjøpe kameraet men har jeg lyst til å bruke pengene jeg har fått fra andre til å gjøre det? På en eller annen måte ønsker jeg å investere de pengene bedre men jeg vet ikke til hva. Ikke vil jeg at de skal være en liten del av hele kjøkkenoppussingen, ikke vil jeg betale på lånene med det (det meste kommer fra mamma og pappa, og føler det blir litt rart om de skal gi meg penger og så snur jeg å gir det tilbake igjen). Tidligere år har jeg brukt pengene på noe konkret og sagt til de jeg fikk penger fra “Jeg har kjøpt den og den tingen”.  En annen mulighet er derfor at jeg kjøper meg en ny vinterjakke, da min nåværende jakke er 10 år gammel. Hvordan gjør dere det med penger dere får i gave?

#forberedelse2019

Studielånutfordringen er avsluttet!

Hvordan påvirkes studielånet med en liten ekstrabetaling hver måned i et år? Det spurte Kjersti Gulli og jeg oss for ett år siden. Vi valgte å sjekke med å runde studielånet vårt opp til nærmeste hele hundre tall. Du kan lese hvordan det gikk med Kjersti Gulli [her]. For meg betydde det i begynnelsen at jeg skulle betale 60 kr ekstra, og nå i desember betalte jeg 75 kr ekstra. Mitt månedlige betalingssum har sunket med 16 kr per måned og gått fra 2040 kr til 2024 kr. Ikke så mye kanskje, men med tanke på at denne nedgangen er permanent og jeg har 139 terminbetalinger igjen, betyr det at jeg har ‘spart’ …. 16×139= 2224 kr.

Hvorfor skriver jeg ‘spart’ da. Jo, jeg har jo betalt ekstra i år. Dette må jeg trekke fra.  På bildet til venstre ser dere hvordan det ekstra jeg har betalt har utviklet seg i løpet av året. Det er to hopp i denne tabellen jeg ønsker å forklare. Først mellom mai og juni. Der øker beløpet med 10 kr. Så ser du det motsatte skjer mellom november og desember.

Årsaken er renteendringer. I mai sank rentene, og nå i desember har de begynt å øke de igjen.

Totalt i løpet av 2018 har jeg betalt 853 kr ekstra. Dette må jeg ta vekk fra beløpet jeg har spart.

2224 kr – 853 kr = 1371 kr.

Det må jeg si jeg er ganske fornøyd med, spesielt siden jeg ikke kan si jeg har savnet de 60-85 kr jeg har betalt ekstra hver måned.

Det stopper ikke der heller. Det er også andre plasser jeg kan vise hvordan ekstra betalingen har påvirket lånet. Nemlig på rentene.  For det vil jeg sammenligne betalingsplanen.

Her ser du hva betalingsplanen var i desember 2017.

12 terminer senere ser den slik ut. 

 

Det første vi kan se (faktisk regne på) er at lånebeløpet har sunket med 19.713,96 kr, som stemmer ganske bra med det jeg har betalt (hehehe).

Så kommer vi til det interessante for meg. Rentene, mer spesifikt ‘Renter å betale’ Dette er rentene du har igjen å betale, basert på hva rentesatsen er. Den endrer seg på to måter. Først for hver måned man betaler terminen og for det andre, hver gang rentenivået endres. Derfor: Rentene skulle ha sunket like mye som jeg har betalt renter og det er her det interessante kommer inn. Rentene har sunket 6997,96 kr men la oss se hvor mye renter jeg har betalt.  Hadde jeg ikke betalt noe ekstra, skulle jeg ha betalt neste 7000 kr i renter i år. Det stemmer ikke som du kan se på tabellen til venstre. Jeg har betalt 5560,66 kr i renter i år. Det gir en ‘gevinst’ eller penger spart på 1437,30 kr.

Legger vi disse tallene sammen vil vi få følgende resultat:

Penger spart på terminbeløpet: 1371

Penger spart på renter: 1437,30

Totalsum: 2808,30 kr. 

Med tanke på at jeg har ‘investert’ 853 kr for å få dette resultatet, må jeg si at returen var god. Hadde jeg håpet på fantastiske resultat: Ja. Var det urealistisk av meg: JA! Kommer jeg til å fortsette: … muligens.

Jeg er VELDIG fristet. Spesielt når jeg ser hvor lite som skal til for å få et faktisk resultat. Allikevel er det ikke studielånet som vil påvirke meg mest i fremtiden. Boliglånet vil i mye høyere grad påvirke økonomien min, fordi rentene her kan øke så mye mer enn studielånrenten. Vil 75 kr kunne påvirke boliglånet noe særlig? Mest sannsynlig ikke. Jeg runder allerede det jeg betaler i boliglån opp noe, så hva gjør vel noen kroner til?

Hva syns dere? Fortsette å runde studielånet opp til 2100 kr eller runde boliglånet opp enda mer: fra 4660 kr til 4750 kr?

#studielånutfordring #gjeld #studielån #boliglån #personligøkonomi

Budsjettoppdatering i uke 51!

Denne uken prøver jeg noe nytt. Jeg vurderer å publisere budsjettoppdateringen min allerede på søndag frem over, og hvilken dag er bedre å teste på enn lille juleaften. For i morgen blir jeg opptatt uansett. 🙂 Jeg anbefaler derfor dere alle å oppdatere budsjettet i dag om det ikke allerede er gjort!

Så trykk på linken [her] for å komme til videoen.

#budsjett #personligøkonomi

Inspirasjon: 8 Ways to Get Your Life Together In 2019

Jeg har skrevet om denne familien tidligere og denne uken kom det en ny video med noe jeg ønsker å prøve selv. Videoen heter 8 måter du kan få livet på rett spor i 2019.

Som de fleste andre Youtubere som jeg følger, er også her ting jeg lar meg inspirere av og ting jeg er uenig i (slik er det vel med alle, er det ikke?). Jeg pleier å hente ut det jeg er enig med og ignerere det jeg ikke helt føler jeg er klar til å gjøre. Enten akkurat nå eller noen gang. I denne videoen som du nå kan se nedenfor, er det spesielt en ting jeg vil at du skal legge merke til. Nemlig Post-it greien. Jeg har allerede skaffet meg 100 post-it, klar for litt ekstra tid i romjulen!

Så lurer jeg på, er det noe annet du ønsker å prøve av forslagene i denne videoen?

#Youtubeinspirsasjon #Onebighappylife #lykkeligliv

Bloglovin.com, for å følge blogger. Er du der?

Jeg sliter i disse dager, med å følge med på de bloggene jeg har tidligere lest etter at Blogg.no har begynt å bruke WordPress sitt kontrollpanel. Når jeg har gått inn på Blogg.no appen har jeg sett noen oppdateringer der, men de aller fleste er borte. Hvordan skal jeg klare å følge med på hva som blir skrevet, når jeg må huske å sjekke hver enkel? PLUTSELIG kom jeg på det.

For halvannet år siden tipset min bloggleste søster meg om bloglovin.com. Sammen laget vi en profil for meg der og jeg registrerte bloggen min der. Så glemte jeg den. På et eller annet vis har jeg fått noen følgere der, uten at jeg la merke til det. Tidligere i uken var jeg inne på bloglovin.com og søkte opp de bloggene jeg kom på at jeg leser en del. Uheldigvis sliter jeg litt med ‘out of sight, out of mind’, og jeg har glemt noen. Det er også noen utenfor blogg.no jeg har funnet der (hurra!) men noen som ikke er registrert (BUUUH!) På Bloglovin.com har jeg funnet pengesnakk, pengebingen, aksjebloggen og sikkert flere. Dette er rett og slett helt toppers!

Det er dessverre ikke mulig å få Widgetsene deres på WordPress, så jeg kan ikke legge den til her nå, men jeg har noen oppfordringer til deg:

  1. Er du ikke på bloglovin.com enda? Trykk [her] for å komme til siden. Du kan registrere deg med facebook eller google kontoen din. Eller lage en egen konto utenom.. Når du har funnet noen blogger og følger de, vil bloglovin.com foreslå nye til deg.
  2. Er du allerede på bloglovin.com? Trykk [her] for å komme til MIN side, og du kan følge meg der. 🙂
  3. Har du noen tips for meg for hvem jeg kan følge? Legg igjen i kommentarfeltet nedenfor!

#Bloglovin #Følgere #lesere #blogger

Budsjett for HELE 2019!

Et liv uten mål er ganske tilfeldig. Mål uten en plan er et ønske. En plan uten tall blir raskt  urealistisk. Det er bare de siste årene jeg har lagt mål og planer og det er bare i år jeg har laget budsjett som går over mer enn en måned år.

Fordi mange av målene mine er innenfor 2019, har jeg også laget et budsjett for hele året. Et budsjett er min plan og ‘garanti’ for at målene mine er oppnåelige. Selvfølgelig er det ikke en garanti for at jeg oppnår målene, bare en garanti for at det er en mulighet. Tallene i målene mine er ikke en gjetting men basert på kalkulerte beregninger. Det er ganske gøy.

Lurer du på hvordan et årsbudsjett ser ut? Trykk på denne [LINKEN], så kommer du til Youtubekanalen/videoen min.

Dette er en del av mine forberedelser til 2019. Jeg har flere blogginnlegg og youtubevideoer om hvordan jeg gjør dette. Se i ordskyen etter forberedelser2019, eller du kan se på linkene nedenfor.

8 ting å gjøre før 2019. [Link til blogg] [Link til Youtubevideo]

Mine mål for 2019 [Link til blogg] [Link til Youtubevideo]

2018 oppsummert, lærdom og erfaringer [Link til blogg] [Link til Youtubevideo]

Lyst å lage ditt eget med min mal? Link for å laste den budsjettmal Jeg har delt den med Google Drive og med en slik innstilling at du ikke kan endre den på nettet men laster du den ned, kan du tilpasse den ditt formål.

#budsjett #personligøkonomi #årsbudsjett #mål #planfor2019 #nyttårsforsett

Ukens takknemlighet: Hjelp for å blogge

At det finnes bloggere der ute som blogger for andre bloggere, hadde jeg ikke tenkt over før i vår, hvor jeg ganske tilfeldig kom over to stk ca samtidig. En norsk og en amerikansk. Siden forrige onsdag har begge to sluppet et innlegg hver som virkelig har hjulpet meg med planlegging og videre arbeid på bloggen. Dersom du ikke har hørt om de, anbefaler jeg at du sjekker de ut. Les bare dette innlegget ferdig, for jeg har en liten advarsel om den ene av de!

 

 

 

 

Dette er Lene. Hun driver en blogg som heter Blogg bedre [LINK] og hun er ganske fantastisk. I noen år har hun jobbet målrettet for å bli blogger på fulltid. I sommer sa hun opp jobben og hun og mannen har flyttet til Thailand nå i november! Du kan følge deres reise der på Laptoplivet. (Jeg har ikke lest mye her, for jeg er redd jeg vil bli FOR misunnelig! I tillegg har hun en facebook side for ambisiøse bloggere. Er du en ambisiøs blogger, søk gjerne opp facebook siden.

Så var det til hva jeg er takknemlig for Lene for: Hun har nylig lagt ut noen tips til hvordan man kan planlegge det neste året i bloggen. Jeg tilpasser det også til Youtube, siden det egentlig er det samme innholdet. Er du en blogger, anbefaler jeg virkelig at du leser “Slik setter du du mål og planlegger for bloggen din i 2019

 

 

 

 

 

 

Så har vi den amerikanske siden. Elite Blog Academy. Den drives av en dame som heter Ruth og denne vil jeg både anbefale og ADVARE deg mot. For, mens innholdet i bloggen er svært bra, gjorde jeg feilen å melde meg på en e-post liste for å motta noe gratis ‘hjelp til å definer bloggen din’ ting. Og jeg mottar mail så og si hver dag, (og det er en forbedring!). For ikke bare har Ruth denne bloggen, hun har sin personlige blogg og en Podcast. Det aller verste var en dag hvor jeg mottok FEM MAIL om et tilbud de hadde. Først tilbudet, så hadde noen misforstått, så ville hun være sikker på at vi hadde fått med oss at det kunne misforstås, Så ville hun være sikker på at vi hadde forstått hvor bra dette tilbudet var. Så ville hun at vi skulle vite at tilbudet snart gikk ut, dersom vi hadde misforstått det. Da sendte jeg svar! Hvis de ikke sluttet å sende påminnere, så ville jeg ikke motta noe som HELST mail.

Det at jeg tåler å motta en mail om dagen, sier jo også noe om verdien det gir meg. De fleste innlegg går jeg ikke videre inn på, men denne jeg deler nå, ble en av de. Det innlegget jeg vil dele med dere er tips til hvordan planlegge innhold til bloggen din til HELE 2019 (er reklamen) men anbefalingen er 3 måneder av gangen. Den ga meg svært mange tips, så når jeg har skrevet dette innlegget ferdig, skal jeg sette meg ned å jobbe meg skikkelig igjennom stegene hennes. Innlegget heter: “Planning content for a year“.

Håper dere også finner verdi i disse bloggene, så får du ha en strålende og uperfekt dag!

#blogger #bloggerlivet #laptoplivet #bloggbedre #eliteblogacademy #Takknemlig #Bloggtips

2018 lærdom og opplevelser

Første dag i California og jeg ser (og står i) Stillehavet for første gang. Det var ikke varmt.

Som et ledd i mine forberedelser til  2019, har jeg nå laget mål for det nye året og jeg har tenkt på hva som skal til økonomisk for de målene. Neste ting jeg ønsket å se på, var året som nå går mot slutten og hvordan alt har gått. I fjor laget jeg ikke noen særlig med konkrete mål, bare tre stykk. Jeg skulle på ferie til USA, jeg skulle pusse opp kjøkkenet og jeg skulle betale ned 120.000 kr i gjeld. Jeg var på tur til USA, jeg utsatte å pusse opp kjøkkenet for å spare litt mer og fordi pengene har gått til å spare til kjøkken,  har jeg heller ikke nådd 120.000 kr i nedbetalt gjeld. I dag krysset jeg 100.000 kr tilbakebetalt. Året har allikevel vært innholdsrik med erfaringer og opplevelser,  aha-øyeblikk og bare koselige minner. (Hvis du har lyst til å se videoen til dette innlegget, sjekk det her)

Deetjen’s Big Sur Inn langs Highway 1 i California

La meg begynne med USA turen: Den dyreste ferien jeg noen gang har betalt for selv. Siste uken i februar og første uken i mars reiste jeg til California og en snartur til Seattle. Første uken tilbrakte jeg med en familievenn som studerte der i ett år. Tiden gikk mye til å klype meg selv i armen for å innse at jeg faktisk var på motsatt side av USA. Det at jeg på under ett døgn, kunne ta den turen som en gang tok mange måneder, hvor folk gikk hele veien, var ganske sært. Fordi jeg gikk på en amerikansk skole i noen år, har jeg hørt litt mer om amerikansk historie enn de fleste nordmenn og jeg er ganske fascinert av reisen fra øst til vest, som også mange Nordmenn gjorde.  På bilturen fra San DIego til San Fransisco som jeg tok alene over tre-fire dager, kom jeg overfor et overnattingssted i nasjonalparken “The Big Sur”, langs Highway 1.

Jeg hadde truffet noen lokale på den ene fjellturen jeg var på, og de hadde tipset meg om dette stedet. De sa at arkitekturen vist nok skulle være norsk. Og jammen meg! Når jeg så på husene, var det som en høyere versjon av ‘oldemor-stu’ som sto på gården til mormor og morfar. Oldemor som hadde oldemor stu, er faktisk min tippoldemor, så dere vet den er gammel. Det var også en farmor-stu, hvor morfar vokste opp, men den hadde ikke denne stilen.

Deetjen var en nordmann som tok med seg stilen av norske bygg, og startet Deetjen’s Big Sur Inn i California

Jeg hadde en helt fantastisk kjøretur mellom San Diego og San Francisco. Det var deilig å være alene, å kunne stoppe når jeg så noe jeg ville se på. Kunne gå i en av nasjonalparkene når jeg ville strekke på bena, lytte på lydbøker og bare la tankene gå.

I San Francisco leverte jeg bilen og fløy direkte til Seattle. Dette var ganske spennende. For femten år siden, når bestevenninnen min og jeg var på interrail, hadde vi noen dager i Paris. På samme hostel traff vi to amerikanske gutter som vi kom kjempe godt overens med. De var rett og slett de mannlige versjonene av oss. Lik humor, lik historikk, det var ganske spesielt. Vi hang vel sammen bare tre dager kanskje, men i årene som fulgte holdt vi kontakten via e-post. Sånn ganske sporadisk. Så kom Facebook fire år etter, og igjen kunne vi følge hverandre nærmere. I 2008, når de igjen skulle til Europa, fløy venninnen min og jeg til Berlin og møtte de der. Vi leide en leilighet sammen, og i tre dager sprang vi rundt i byen og koste oss. Vi tullet med at om fem år, i 2013, måtte vi komme til USA. Slik ble det ikke, men fem år etter det igjen kom jeg til Seattle, hvor begge to hadde slått seg ned og jobber nå for Microsoft. Jeg fikk bo hos han ene, og det å besøke noen jeg på en måte har kjent i femten år, men bare har vært i samme by i seks hele dager før denne turen, er ganske spesielt. Jeg hadde ikke trengt å uroe meg. På et eller annet vis har humoren deres og min utviklet seg likt. Vi kunne fremdeles sitte å tulle, sitere de samme filmene, og ha det moro på hverandres bekostning.

Det jeg lærte på turen, var hvor deilig det er å være alene, å reise alene. Jeg lærte også hvor gøy og kjekt det er å treffe gamle venner. Venner som bare er der, som man kanskje ikke ser ofte, men de finnes.

Jobb

Jobb har utviklet seg til å bli noe helt annet enn jeg noen gang har opplevd tidligere. På en god måte. Jeg blir utfordret ikke bare med nye oppgaver, men også arbeidsmetode og metodikk. Det er flere prosjekter som har overlappet og vil overlappe fremover, som gir meg utfordringer og mulighet til å utvikle meg videre. Det at jeg stadig hentes inn til disse prosjektene er svært kjekt også. Det viser at de setter pris på hva jeg bidrar med og hvordan jeg klarer å tilpasse meg. Samtidig er jeg stolt over at jeg ofte kommer med helt ferske øyne og ikke er redd for å stille ‘dumme spørsmål’. Jeg har oppdaget at de ‘dumme spørsmålene’ ofte har ledet til en bedre prosess og et bedre resultat.

Ren glede

I sommer var jeg to turer til Kongeparken med hvert av mine eldste tanteunger. De er fortsatt for ung til å stå å vente på hverandre, og alderen er såpass at de ønsker å ta ulike ting. Derfor blir det hver sin tur. Fordelen er hvor nært jeg kommer begge. Nevøen min er og har alltid vært litt tilbakeholdent men bortsett fra foreldrene, er jeg favoritten. Det liker jeg. Dessuten er det skikkelig kjekt å ha gode samtaler med de, hvor de får fortelle om sine synspunkter på verden og hvordan ting fungerer. Ting som kanskje ikke nødvendigvis er helt korrekt, men har jeg rett oppfatning selv? I tillegg har jeg hatt to dater med de to – toåringene i sommer, til nydelig vær og morsomme ting å se på, mens minstedamen ble født midt inni det hele. Hun har jeg endelig fått tilbrakt såpass mye tid med nå, at hun ikke reagerer når jeg plukker henne opp fra fanget til mor.

Alt i alt: Gi barna tiden din, så får du hjertet deres!

 

To turer til Kongeparken sommeren 2018.

Kåkånomics

Kåkånomics er en økonomifestival med vekt på både økonomi og festival. Utrolig kjekt. Grunnen til at den er med på lister, er at en setning under denne festivalen har fått meg til å re-evaluere hele livet mitt. “Hvorfor er det status å være travel hele tiden?” Dette vil dere se mer av i tiden fremover.

Til slutt vil jeg nevne Youtube-kanalen min

Når jeg begynte å lære om personlig økonomi, var det via youtube. Jeg ble kjempe inspirert og ønsket å lage noe for et norsk publikum, på norsk. Men hvordan formulere meg? Hvordan vite hva jeg skulle snakke om? Da var det bedre å begynne å skrive, hvor jeg kunne redigere og gi meg selv tid til å komme på hva jeg skulle si. Etter halvannet år, var det usikkert om jeg noen gang skulle begynne på Youtube. Jeg vet ikke hva som fikk meg til å satse, men noe var det. For i midten av oktober begynte jeg å filme. Siden har jeg fortsatt. Det er mye å lære, det er mye å gjøre, men jeg føler jeg er på vei i hvert fall. For er det en sikker ting her i livet, så er det at endringer ikke kommer av seg selv. Du må ta første steget.

#forberedelse2019 #tilbakeblikk #2018 #ferie #jobb #kåkånomics #familie