50-30-20 regelen: Forslag til fordeling av inntekten

En regel som heller er et forslag, er 50-30-20 regelen for inntekten din. Dette er et forslag for hvordan du passer på at du ikke bruker for mye penger på det du vil bruke penger på og passer på at du har nok penger til det du BØR bruke penger på (altså spare). Jeg går igjennom dette i videoen nedenfor, men dersom du heller ønsker å lese det, kan du lese en oppsummering nedenfor. 🙂

50-30-20 er prosent og representerer hvordan du fordeler hele inntekten din. Vektlegger her kan for jeg bruker ikke denne fordelingen selv.

50 % av inntekten må gå til det du MÅ ha. Tak over hodet, mat, klær (det nødvendige), strøm, forsikring, transport, helsekostnader, osv.

30 % av inntekten går til det du VIL ha. Ferie, fritidsaktivitet, klær (utover det nødvendige), underholdning, spise ute, gaver, velvære, osv.

20 % av inntekten går til det du BØR ha: Buffer, pensjonssparing, betaling av gjeld, oppussing, andre dyre ting du måtte ønske deg, osv.

Som jeg nevnte over, så bruker jeg ikke dette forslaget selv. Helt ærlig, jeg kommer mest sannsynlig aldri bruke dette forslaget for mine penger. Det at 20 % skal gå til sparing og betaling av gjeld er alt for lite for å kunne oppnå de økonomiske målene mine. Studielånet i seg selv er nesten 10 %. Å klare å oppnå målene med 10 % er ikke mulig.

Det var en oppsummering, her er videoen.

#personligøkonomi #inntekt #utgifter #sparing #pensjonssparing #gjeldbetaling #boligkostnader #kostnader

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg