Å delta på et pilotprosjekt for kollektivtransport!

På mandag begynner et pilotprosjekt som jeg har fått lov til å være med på som har som formål å gjøre det lettere å bruke kollektivtransport i området jeg jobber i.

Hva: Å bruke buss og elektrisk sparkesykkel til jobb. Vi FÅR månedskort på bussen og får låne elektriske sparkesykler i to måneder.

Hvor: Risavika (i Tananger). Jeg jobber så langt ut i ingensmannsland som man kan komme, samtidig som man jobber sentralt. Det vil si jeg jobber i utkanten av det “sentrale” Tananger område, så langt bort fra buss-stoppen som det går ann å komme. Tananger er ikke egentlig sentralt, men sentralt nok til at det er en stor del av lokalbussenes rute. Bussen går faktisk til området 6 ganger i  timen på dagtid, ikke inkludert ekspressbussene. (To ganger fra/til Sandnes, fire ganger fra/til Stavanger. Problemet er at bussen stopper 20 min gange fra mitt kontor. Innmari kiipt å gå 20 min, for så å ta bussen.

Når: Begynner på mandag.

Hvorfor jeg gleder meg: Jeg har tenkt på å kjøpe meg elektrisk sparkesykkel siden i høst men har hele tiden sett det mer logisk å bruke pengene på andre ting i stedet for. Å bruke flere tusen kroner på å kjøpe et fremkomstmiddel jeg ikke kjenner til, ikke har prøvd og som ingen andre jeg kjenner har prøvd, er ikke logisk for meg. Nei, jeg er ikke en “early adapter” hvis du har hørt det uttrykket før. Nå får jeg mulighet til å prøve kombinasjonen jeg hadde lyst til å låne sparkesykkelen for: til og fra bussen når jeg drar til jobb, uten at det koster meg noe. Jeg SPARER faktisk penger på det!

Bonus: Jeg er kjempe tilhenger av kollektiv-transport. Etter flere år som misfornøyd ikke-bruker, oppdaget jeg hvor enkelt og billig det egentlig var og innså at jeg hadde vært en misfornøyd med noe jeg aldri hadde forsøkt eller kjente til. Selvfølgelig er det ikke alle som har et godt tilbud der de bor, MEN jeg er ganske sikker på at det ikke var noe de tenkte på når de flyttet dit. Uansett: Alt jeg kan gjøre for å støtte og spre informasjon om kollektiv transport er jeg med på å støtte. Fordi jeg dømte de urettferdig en gang i tiden.

Økonomisk fordel: Ikke bare får jeg to månedskorter men elsykkelen får også spart seg i det som pleier å være den tøffeste sesongen for bremser og kjede. Jeg har tenkt at jeg i løpet av den neste månden må ta sykkelen inn på verksted for å sjekke bremsene igjen (bør gjør det hver tredje måned) men nå kan jeg utsette det i to-tre måneder. Kanskje jeg til og med kan slå to fluer i et smekk: Sjekke bremser og skifte dekk samtidig? Tid og penger spart. Og hvor mye penger, spør du? Mellom 1500-2000 kr.

Fordel på fordel. 🙂

God helg!

#kollektivtransport #buss #elektrisksparkesykkel #hjemjobbhjem #transport #elsykkel

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg