Å komme noen vei med målene

For å oppnå mål må vi ha tålmodighet, utholdenhet og være villig til å gjøre noe. Det kan være vanskelig å holde motivasjonen, når man ikke merker fremgangen, og det er derfor jeg er så nøye på å notere ned ting for å spore endringer. Jeg har månedlige gjeld og netto-rapport, jeg oppdaterer budsjettet ukentlig og jeg har en plan for hver måned om hva jeg skal gjøre for å oppnå målene mine. Det jeg oppdaget i går, er at enkelte ting må bare føles på.

Et av mine store mål, er å bli en bedre taler, bedre foredragsholder, bedre lærer, rett og slett en bedre kommunikator. Jeg begynte med bloggen som første steg. Så begynte jeg å holde et kurs i Røde Kors. Dette kurset følger et manus, så jeg må egentlig bare følge det. Jeg har holdt kurset fire ganger. Så begynte jeg med Youtube kanalen min. Og i går. I går holdt jeg et opplegg for mine kollegaer, hvor jeg tok kunnskap jeg har tilegnet meg, laget et opplegg for det, og ledet det! Og jeg må si, det var en suksess! Vi gikk 30 min på overtid, og det er ganske mye når folk kommer etter jobb, er slitne og trøtte, men de har fremdeles masse å bidra med, masse å si.

Jeg syklet der i fra når jeg pleier å gå til sengs, og 40 min senere, når jeg kom hjem, var hodet mitt fremdeles giret og jeg tok lang tid for å sovne. Derav meldingen i dag tidlig. Jeg hadde rett og slett ikke kapasitet til å skrive noe sammenhengende om gårdagen, i dag tidlig.

Dette er en seier jeg føler, ikke som jeg kan måle. Joda, jeg kan måle og si at dette er første gangen jeg holder et slikt foredrag/øvelse, men jeg kjenner det mest med følelsen. Følelsen på at jeg var klar for dette, følelsen av at dette gledet jeg meg til, følelsen av at dette gikk ganske bra, selv om ‘manuset’ jeg hadde laget, ikke helt stemte. Jeg gikk ikke på smellen som den døve mannen i “Goddag mann, Økseskaft”. Og nydelig var det. Jeg gleder meg også til å gjøre dette igjen, på å forbedre det, for å bidra til en tryggere hverdag for våre frivillige.

Så hva tar jeg med meg, som jeg også kan anbefale til deg? Fortsett å ta stegene. Gå en fot frem av gangen når du skal oppnå ting. Noen mål kommer snikende, andre ting, som dette var for meg, er som den siste dråpen som får glasset til å fylles over. Jeg har fryktet og utsatt å holde dette opplegget i lang tid, og plutselig, i februar, fikk jeg gutset til å ta kontakt med ledelsen og si “Nå er jeg klar”.

Du må allikevel ikke tro at jeg har oppnådd målet mitt! Åneida, Det er mye igjen å gjøre. MEN jeg har ett steg nærmere, og det er skjønt!

Kjenner du igjen følelsen av å endelig komme en vei med målene dine? Fortell meg gjerne om det i kommentarfeltet nedenfor!

#mål #målsetning #utfordring #glede

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg