Aksjekveld i kveld: spørsmål å stille?

AksjeNorge inviterer på den store aksjekvelding i Savanger i kveld, og jeg gleder meg. Arrangementet er gratis, dere kan melde dere på. Det er selvfølgelig et maks antall, som jeg ikke vet hva er, men prøv! Linken er nedenfor!

Programmet ser SUPER spennendes ut, med mange utstillere. Det jeg spesielt liker er at mellom 17.00 og 17.30, når programmet begynner, har alle samarbeidspartnerene utstillinger hvor vi kan gå rundt å stille spørsmål. Helt perfekt, for jeg har ikke funnet svar på alle de spørsmålene jeg stilte for 6 måneder siden om aksjeinvestering. Vil du se videoen, kan du se den nederst i dette innlegget.

Og jeg har en del spørsmål om investering, mest om enkeltaksjer, som jeg ikke skjønner i det hele tatt og litt om aktiv vs indeks fond. Du har kanskje noen spørsmål du også, som jeg kan ta med meg i dag!

Jeg samlet sammen en hel del spørsmål for 6 måneder siden, som jeg har fått litt mer klarhet i siden, men ikke helt… Det jeg ønsker å stille spørsmål om i morgen er:

 1. Hva vil det si å være et aksjeselskap, og hvorfor ønsket er selskap å være det?
 2. Er alle selskap som har AS bak seg, et aksjeselskap og kan hvem som helst kjøpe seg inn?
 3. Hvordan deles et selskap opp i aksjer? Er det et fast beløp, eller flere?
 4. Hva er fordelene med å investere i enkeltaksjer, over å investere i fond?
 5. Har jeg noe rett på et selskap som har gått konkurs og startet opp igjen med samme folk, samme navn og samme kunder?
 6. Hvordan kjøpe og selge enkelt aksjer?
 7. Hvor mye koster en aksje? Finnes det et minimumsbeløp?
 8. Hvor fort må man selge/kjøpe aksjer? Jeg ser for meg flere scener fra min favorittfilm når jeg var 12: Jungle to Jungle med Tim Allen. Han er aksjemegler og er i et rom hvor alle står å roper og snakker i mobiler samtidig. Helt kaos.

I videoen nedenfor avslutter jeg med en urohet som jeg har, det er ikke nødvendigvis noe du trenger å uroe deg for. Men jeg blir lett sentimental og gir abstrakte ting en ‘personlighet’. En av grunnene til at jeg ikke kaster tingene mine. Jeg er i hvert fall urolig for at jeg ikke vil selge aksjer som jeg har kjøpt, både fordi de har ‘gitt meg så mye’, men det er også faktiske mennesker som jobber i disse bedriftene. Jeg er redd jeg vil la være å selge min del av en bedrift som går dårlig, av respekt for de som jobber der. HELT urasjonelt, jeg vet, allikevel noe jeg ser for meg kan skje!

Hvis du ikke kan komme i kveld, og allikevel har noen spørsmål, legg de igjen i kommentarfeltet før kl 15, så skal jeg se om jeg finner ut av det for deg!

#aksjekvelden #investering #fond #aksje #personligøkonomi #økonomi

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg