Aprilbudsjettet Avsluttet

Hvordan kan man utnytte pengene sine til det maksimale? Hvis du har fulgt bloggen eller Youtubekanalen i mer enn 1 måned, vil du vite at mitt svar er ‘budsjett’ og i dag skal jeg vise dere avsluttingen av mitt aprilbudsjett.

Personlig økonomi er noe alle voksne er nødt å ta en stilling til, noe jeg stort sett i hele 20-årene bevisst valgte å ignorere.

Det var først når jeg ble 30 at jeg innså at dette ikke gikk, jeg begynte å lære meg mer om personlig økonomi og samtidig som kunnskapsnivået mitt steg, steg også selvtilliten min. Jeg innså nemlig at penger ikke er noe ondt, ikke er noe jeg trengte å måle min egen verdi med, og jeg trengte ikke frykte ‘at jeg skulle få for mye penger’. Hva nå enn det egentlig betydde. Frykt er ikke rasjonelt, er det vel?

Nei, penger er et verktøy vi kan velge å la renne gjennom fingrene våre, slik jeg gjorde de glade 20 årene mine. Eller jeg kan passe på at hver krone jeg får, er med på å berike meg selv på en eller annen måte. Enten gjennom sikkerhet, gjennom erfaringer, eller gjennom følelsen av å oppnå noen av målene mine, mål jeg i 20 årene anså som like umulig som drømmen jeg hadde om å få være elev på Hogwarts.

Det er her Budsjett kommer inn i bildet. Akkurat som at penger er et verktøy, er også budsjett det. Budsjett er som en slipestein. Akkurat som en slipestein kvesser økser og kniver, vil et budsjett kvesse pengene våre, for å oppnå mål mye fortere. Ikke fordi budsjettet nødvendigvis begrenser forbruket vårt men med å finne alle de småbeløpene som tidligere har forsvunnet i tilfeldig forbruk. Småbeløp som nå kan gi det ekstra løftet, det ekstra slaget for å hogge igjennom målene.

Selv har jeg budsjettert i 3,5 år og jeg har alltid delt budsjettet mitt helt åpent, først på bloggen og så på youtubekanalen min. Formålet med delingen, er ikke å skryte av hvor mye jeg tjener (det er ikke så mye egentlig). Det er heller ikke for å vise hvor mye av utgiftene mine jeg kan kutte og hvor lite jeg klarer å overleve på. Nei, formålet er bare å demonstrere hvordan budsjett fungerer i et vanlig liv, og hva som er bakgrunnen for de ulike valgene jeg tar.

For personlig økonomi er personlig. Vi sitter alle med ulike mål, ulik lønn, ulik karriereutsikter, ulik verdigrunnlag, ulik gjeldsnivå. Det som er rett for meg er ikke alltid rett for deg. Og Vice versa. Jeg ønsker ikke at dere skal kopiere alt jeg gjør økonomisk, men jeg ønsker at dere skal forstå bakgrunnen for hvorfor jeg velger å gjøre de valgene jeg gjør. Har du et annet utgangspunkt, kan det veldig godt hende (bør du faktisk), gjøre andre valg.

Men nå har jeg misjonert nok om budsjett for i dag, la oss hoppe over til budsjettet mitt for å se hvordan måneden har gått, og hvilke småpenger jeg kan benytte meg av.

#budsjett #personligøkonomi #økonomi

2 kommentarer
   1. Tusen takk! Prøver å avslutte hver video hvor jeg bare sitter i ulike stillinger, ser ulike steder, lager ulike grimaser og så tar jeg et bilde av den videoen! HAHA! Du aner ikke hvor rare grimaser jeg kan få til for en video!

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg