Eksperiment: Ufør – Torsdagen: Brent brød og brente penger

Gårdagen var rar.. Det var mange dårlige perioder men fordi den var travel pga to aktiviteter som ga meg masse energi og overskudd, sitter jeg i dag igjen med en skikkelig godfølese. Og lukten av brent brød og svidd metall. Vi må ikke glemme det brente brødet og svidde metallet. Har dere kjent lukten av brent brød og svidd metall? Dette er dagen etter, jeg har hatt balkongdøren på gløtt hele natt men lukten er her enda. La meg begynne på begynnelsen.

Torsdagsmorgen. Jeg var å hentet bilen til mamma på onsdag, så jeg går ut i bilen for å kjøre til jobb. Det er 20 dager siden jeg begynte med Eksperiment: Ufør og jeg kan love dere, jeg er ganske lei. Det hjalp ikke at jeg vet jeg har pengene på konto og i går fikk jeg skattepengene også.Det endre med at jeg stoppet på butikken på vei til jobb og kjøpte en cola og en sjokolade. Han i kassen var ganske overrasket over at både colaen og sjokoladen er på mine 10 mest kjøpte matvarer og jeg derfor får 10 % rabatt på de, men det sier jo litt om matvanene mine. Jobben gikk fint og når jeg kom hjem, hadde jeg en og en halv time på å lage mat og komme meg avgårde igjen. Jeg hadde også et lite håp om å hoppe i dusjen. Men det ble det ikke tid til.

For to uker siden, kjøpte jeg en pakke ferdigskjært ost, en pakke som jeg glemte å legge inn i kjøleskapet før neste morgen, som jeg har hatt som prioritet å spise opp. Jeg laget derfor ostesmørbrød, i steikepanne og fikk brukt opp resten. Brødet kom fra frysen, så jeg fant ut at jeg hadde litt tid. Kindlene ble funnet frem og min hjerne forsvant. (Tabbe nummer 1). Helt til jeg kjente lukten… Brent brød. Jeg hadde glemt å skru ned på varmen!!!!

Etter jeg hadde fått skrudd av brannalarmen (den funker i hvert fall), la jeg brødet på en tallerken. Skivene var svart halvveis igjennom. Men dette var den siste osten. Den siste osten for denne måneden, og jeg hadde dårlig tid. *Skrape*, *Skrape*, *Skrape*. Jeg skrapet av det jeg klarte av bunnen og spiste resten. Jeg liker svidd mat, så jeg trodde dette skulle gå bra. Tabbe nummer 2.  Jeg drakk litt vann, så fikk jeg en telefon som spurte hvor jeg var henne. Alle (bortsett fra meg) hadde glemt at vi hadde avtalt en halvtime senere enn vanlig. Men siden gjengen var samlet, hev jeg meg rundt.

På vei bort til møte, i bilen til mamma, kjente jeg lukten. Brent brød, svidd panne. Magen hadde begynt å reagere og slapp konstant små gassbobler opp, og luftboblene smakte svidd. Gassen smakte! Jeg stoppet på butikken og kjøpte en ny cola! To stykk på en dag! *Rister på hodet*.

Det første jeg gjorde når jeg kom frem til der møte skulle være, var å vaske hendene og ansiktet godt. Jeg måtte prøve å bli kvitt lukta på en eller annen måte. Det gikk ikke og jeg følte lukten var med meg resten av kvelden. Hver gang jeg traff noen nye, spesielt om de ga meg en klem, beklaget jeg for den svidde lukten. Benjamin (fra Soltoppen gård) sa til og med “Åh, jeg lukter bål jeg også, det går fint”. Han spurte også Hvorfor i allverden jeg ikke passet på steikepannen bedre!

Både møte og foreningen etter var utrolig kjekk, men jeg kom fremdeles hjem til en leilighet som ikke luktet særlig bra. Balkongdøren ble satt opp, den manuelle utdraget skrudd på, og jeg hoppet i dusjen for å bli kvitt lukten i håret.

Allikevel er lukten her i dag, det at jeg ikke vasket opp pannen og lokket har mye med det å gjøre. Det er allikevel gjort nå, så jeg krysser fingrene for hvordan det lukter i ettermiddag når jeg kommer hjem fra jobb. Vi får se.

Hvordan påvirket Uførebudsjettet mitt det hele:

Bare det at jeg kjørt er ikke en del av budsjettet, og så skulle jeg også igjennom mange bommer i løpet av dagen. Derfor ønsket jeg å gjøre dagen så billig som mulig. Men fordi jeg følte meg så ekkel, kjøpte jeg ikke en men to colaer, gjorde at kostnaden ble enda høyere.

Hva lærte jeg?

Brent brød er ikke bra. Det er ikke bra å spise, det lukter ikke bra og lukten blir værende

Det er ikke verdt å spise de brente skivene, selv om de har den siste osten på seg. Magen får en dårlig reaksjon.

Har man brent mat, hjelper det ikke bare å kvitte seg med maten (om du kaster eller spiser den). Man må også vaske opp det som har vært borti den brente maten.

#mat #eksperimentufør #brentbrød #Brentmat #uførebudsjett #personligøkonomi #økonomi

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg