Budsjettet for september – Helt ekte.

Dette er et helt ekte budsjett, ikke noe ønsketenkning, ikke noe polering. Dette er hvordan jeg har bestemt at pengene mine i september skal fordeles. Fordi jeg ikke er klarsynt, kan jeg ikke love at det er slik budsjettet kommer til å se ut på slutten av måneden men det får vi ta etterhvert.

Budsjett er på ingen måte nødvendig men det er den mest effektive måten du kan prioritere dine store økonomiske mål. Det tar det litt lengre enn å ‘bare’ automatisk trekke et sparebeløp fra lønnen når den kommer. Dette er også bra men med et budsjett kan du enkelt ta det overskuddet du har i slutten av måneden og sette det til de samme målene!

Det å sammenligne budsjett med en kalender gjør det ganske klart. Dersom du ikke har det travelt, så er ikke en kalender veldig viktig. MEN har du mange ting du skal oppnå, mye å gjøre og føler du aldri har ‘tid til deg selv’, kan det være lurt å effektivisere hvordan du gjør ting med en kalender. Dette er å ta det et steg lengre enn bare en “to-do” liste men faktisk sette inn i kalenderen akkurat når du skal gjøre noe.

Klokken 9 – ring alle du skal ringe: Tannlege – reperatør – leverandør og kunde.

Klokken 10: Gå igjennom alle mail, håndter, prioriter og sett på arbeidslisten når resten skal gjøres.

Jeg skriver mer om dette i forrige ukes innlegg: Hvorfor sette opp et skikkelig budsjett.

Uansett:

Her er dagens video, med budsjettet for september.

#budsjett #personligøkonomi #økonomi

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg