Da jeg møte Lise fra Pengesnakk

I går fikk jeg møte Lise fra Pengesnakk og jeg kan love dere, hun er like hyggelig i person som hun høres ut som på Podcasten. DNB har denne uka arrangert DNB-uke i Stavanger og i den forbindelse hadde de invitert Lise med som foredragsholder i et program som heter “Supersparerene”. Og hvem er vel mer en supersparer enn Lise?

Selve programmet var lærerikt og underholdende:

Først var det en DNB-dame som het Trine Sellæg Aulie som snakket med oss om investeringer. Det hun viste oss, som jeg syns var mest interessant, er hvordan jevnlig sparing i aksjer eller aksjefond minimerer risikoer og øker sjansen for gevinst. Jeg skal se om jeg kan gjenskape kurven hun hadde på powerpointen. Pga lyset ble ikke bildet noe særlig bra.

Så kom Lise på banen. Dette var første gangen hun har holdt et slikt foredrag men det skulle man ikke tro. Jeg så ingen tegn til nervøsitet eller stress, og stemmen til Lise er jo så rolig og gir trygghet i det hun sier. Det har vi jo hørt på Podcasten Pengesnakk. Den største tingen jeg tok med meg i fra foredraget var å finne ut hva din prioritering er (bruker du egentlig penger feil?) og så fortalte hun en så fin historie om den ene broren hennes og hvordan han, tross å spare 7000 kr på en måned, følte han feilet, fordi han hadde som mål å spare 10.000. Forventningene våre må vi være litt oppmerksom på, og av og til må vi spørre oss selv om for høye forventninger kanskje ødelegger mer enn inspirerer.

Det var to til som var med, som snakket om CV og karrierebygging (med pensjon og slikt), og så en fantastisk foredragsholder som brakte humor og motivasjon på banen. Men jeg vil hoppe over dette, for jeg hadde en så hyggelig samtale med Lise mens vi ventet på nattoget hun skulle ta hjem.

For Lise sparer miljøet, selv når andre betaler reisen.

Vi hadde halvannen time fra foredraget var ferdig, til Lise måtte dra, så vi satt i baren og bare snakket fag. Selv om jeg har skrevet blogg i to år, føler jeg meg som en tenåring i forhold til Lise. I ren alder er jeg faktisk eldre enn henne. Men jeg hadde min ‘oppvåkning’ om økonomi for tre år siden mens Lise har vært lur og smart siden hun var 16 år. Det å få råd i fra noen som er så etablert, engasjert og kunnskapsrik, var for meg en stor inspirasjon. Lise er jo nesten profesjonell, med at hun faktisk blir booket inn som foredragsholder nå!

Hun ga meg også et super perspektiv, som jeg absolutt skal bruke (etter å ha gjort litt grundig research). Hun spurte nemlig om jeg visste om andre norske You – tubere som fokuserte på økonomi og mens jeg har sett noen, har de bare noen få videoer. Da kommenterte hun: “Åh, så du er den største?” Det var litt kult. Jeg tror faktisk jeg driver den største norske You – tube – kanalen som handler om personlig økonomi. HAHA! (Ja det er en grunn til at jeg skriver You – Tube slik, beklager, men det skjer en automatisk ‘smart’ utvalg, som ikke er smart i det hele tatt!)

Uansett, vi har mye spennende i vente fra Pengesnakk. Det visste vi jo egentlig, det er jo Lise som driver det, og jeg følger spent med!

Forresten, vi var litt for opptatt med å snakke til å ta bilde, innså jeg i dag, det er så lett å glemme dette Sosiale media greiene.

#pengensnakk #inspirasjon #DNB #DNBuka

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg