De tre siste ukene: Oppussing, sår, frustrasjon, glede

I tre uker har jeg pusset opp hjemme og i motsetning til hva jeg trodde før jeg begynte, er jeg ikke ferdig enda. Ganske langt der i fra faktisk. Det føles sånn ut i hvert fall! Jeg skal prøve å summere opp hva som har skjedd nedenfor!

Oppussing sprer seg.

Dere som har pusset opp selv, vet kanskje at oppussing lett sprer seg. For eksempel hadde jeg jo bestemt meg for å skifte ut gulvet i både stue og gangen, siden jeg gjorde kjøkkenet også. Og godt at det var forhåndsbestemt. For det var nødvendig å gjøre begge. Det var nemlig tre lag med gulv, og vi kunne ikke hatt en overgang mellom det nye, ene laget og de tre andre lagene. Og fordi vi erstatter tre gulvlag med ett, ville tapeten på veggen trengt et nytt strøk maling, siden listene ble lavere. Da bestemte jeg meg for å heller bytte ut tapeten, som jeg ikke liker i det hele tatt og hadde planlagt å endre på et fremtidig tidspunkt uansett. Og jeg ser at jeg på et eller annet tidspunkt må male taket også… Jeg har begynt å rive tapeten men fokuset har de siste dagene vært på å få lagt gulvet (som vi ikke er ferdig med)

Det er lenge siden jeg har hatt så mange sår

Bygging fører til småskader. Bena mine er fulle av blåmerker, men siden jeg “bruise like a peach”, er det ikke så rart. Det jeg ble overrasket over, er at alle skrapene jeg fikk, ga meg både blåmerke og sår. Jeg har skjært meg i fingeren med en Standlykniv, en ganske skarp tapetkniv som kan brukes til langt mer enn tapet, og de siste dagene har jeg vært borti noe som gir meg eksem på fingrene. DET KLØR og jeg har mange små blemmer på øverste ledd av lillefingeren og ringefingeren, rundt neglene. Jeg mistenker at eskene som gulvet er levert i, er innsmurt i noe insektsdrepende ting, det er i hvert fall en liten lukt når jeg kaster ut eskene. Jeg hadde også en skummel opplevelse med sirkelsag, som heldigvis bare ble med skrekken! Se videoen på IGtv fra dag 12 for å høre mer!

Ting er dyrere enn jeg trodde

Stort sett er ting dyrere enn jeg trodde. Budsjettmessig ligger jeg enda på grønt men jeg vet enda ikke hvordan elektrikerregningen blir.

Ting tar mer tid enn jeg trodde

Som sagt har oppussingen tatt mer tid enn jeg trodde. Opprinnelig trodde jeg at vi skulle være ferdig i løpet av to uker! Problemet har vært at mange av tingene jeg trodde jeg kunne gjøre alene, har vi måttet være to på. Jeg trodde jeg kunne legge gulvet alene, jeg trodde jeg kunne bygget opp fokusveggen selv og når alt av kjøkkenet var oppe, trodde jeg at jeg kunne fikse resten selv. Men pappa har måttet vært her nesten hver kveld.

Det koster å lære

Det har vært en god del ekstra innkjøp og bomkjøp som vi kunne ha unngått, om vi hadde forstått problemene vi møtte, bedre. Vi er ikke profesjonelle byggere, verken av vegger, kjøkken eller gulv, og det har kostet litt når den løsningen vi kom frem til, ikke var den vi måtte ha. Byggvarebutikkene har ansatte med variert kunnskapsnivå som i hvert fall har ført til to bomkjøp. Den ene kan jeg levere tilbake, den andre; en pakke plugger, kostet ikke så mye. Det skal sies at jeg stort sett har fått hjelpen jeg trengte, bare jeg ventet lenge nok.

Jeg har lært mye!

Det er ganske spesielt å tenke tilbake til første dag på ‘byggeplassen’ og hvor usikker jeg var på å gjøre noe som helst, uten en OK fra pappa. Det er fremdeles slik at jeg vil ha en OK fra pappa, men jeg gjør mye mer selv nå enn tidligere! Og det er ganske gøy!

Pappa har spart meg mye penger

Skulle jeg hatt denne kvaliteten på kjøkkenet og gulvet, og fått andre til å gjøre jobben, ville det ha kostet meg ganske mye mer penger. Men, pappa har trått til, og det er hans kunnskaper som har bygget veggen, kjøkkenet, gulvet, og alt annet. Vet allikevel allerede at skal jeg noen gang pusse opp for eksempel et bad, skal jeg hyre inn noen for å gjøre alt arbeidet.

Jeg er nevnt i en artikkel hos Finansforbundet! 

Det var en overraskelse! Kristin fra Sparekollektivet la ut en beskjed hvor hun fortalte hun var nevnt i en artikkel, og når jeg leste der, fant jeg også meg selv! WOW! Det forklarte hvorfor så mange plutselig hadde begynt å følge meg på instagram. Hvis du ikke har fått det med deg, kan du lese artikkelen på Finansforbundets sider. De som fant meg etter denne artikkelen, fikk dessverre ikke mye sparetips der og da, siden jeg holdt på med oppussingen, men nå i september blir det mer andre ting. 🙂

Bingwatchet Parks and Recreating, Schitt’s creek, og lyttet på lydbøker. 

Jeg har hatt pc-en på konstant nesten. Mens jeg småjobbet (eller satt på sofaen) har jeg sett Parks and Recreation og Schitt’s creek. Nesten alle sesongene. Har oppdaget at serier gjerne er litt trege i begynnelsen, og det samme var tilfelle med både Parks and Recreation og Schitt’s creek. Siden jeg har hørt så mye bra om P&R, hoppet jeg over mange episoder og begynte å se igjen, når Rob Lowe og Adam – noe, ble introdusert. Schitt’s creek, er ganske ny, så her var det bare noen episoder jeg lot være å se (etter å ha sett litt på begynnelsen av hver). Den siste uken har jeg forsøkt et nytt abonnement, som gir meg full tilgang til ‘et begrenset utvalg’ i en måned, gratis. Skulle gjerne ha funnet det tidligere, men bedre sent enn aldri. Må bare huske å kansellere før det er gått en måned.

Kaoset fortsetter

Det er ganske kaotisk i leiligheten min. Gangen og kjøkkenet (bortsett fra benken) er helt tom og alt er dyttet til den stuehalvdelen som ikke er rørt enda. I uka som kommer, skal jeg prøve å lage en slags ordning her, for å gjøre det lettere å rive opp gulvet og legge nytt, forhåpentligvis om to uker. Vi må planlegge det til helgene nå.

Hva har du gjort de tre siste ukene?

2 kommentarer
  1. Det er litt av en «ferie» du har hatt, og litt av et prosjekt du er midt i. Håper du begynner å se en ende snart og alt alt er verdt strevet til slutt 😊
   Jeg har lagt bak meg den første måneden av et nytt barnehageåret med det det representerer. Nye barn, nye medarbeidere og tilvenning.
   På hjemmefronten fokuserer jeg på «hva er nødvendig for at jeg skal ha det bra». Jeg sparer så godt jeg kan, og jeg fortsetter på min minimalistiske vei..
   Og så er jeg mamma til mine to midt oppi alt 😊 Litt kaos hos meg også 😂

   1. Mamma jobber også i barnehage, så jeg vet hvordan begynnelsen på barnehageåret går! Snakket med henne i dag og hun tok seg en ettermiddagslur i dag. Jeg håper jeg er over haugen og det som er igjen egentlig går litt av seg selv. Bortsett fra usikkerheten med elektrikeren og hvordan vi skal løse kjøkkenvifte-problematikken, er resten ganske rett frem.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg