Det var en gang…. Lær av eventyr

Eventyr har i alle år blitt brukt for å lære bort kunnskap, lærdom og visdom. Vi kan velge å lytte for å lære eller lytte kun for underholdning. Her har dere en fortelling jeg ble fortalt på folkehøgskolen som jeg bruker til stadig i mitt eget liv. 🙂

 

4 kommentarer
   1. Det er helt sant! Jeg er en ekspert på barneoppdragelse, basert på hva jeg ser på noen få eksempel (hvorav ingen er mine egne). 😀 HAHA!

    Men et av mine favoritordtak er “For å behandle barn likt, må de behandles ulikt”. Det vanskelige er å balansere mellom å være for nærme og for langt unna. For jeg husker absolutt foreldre av venner som ikke såg barna sine objektive.

  1. Haha, ja! (Jeg elsker stilen din – en herlig blanding av selvironi og visdom!) – Tilbake til tema: Noen ganger får jeg inntrykk av at noen helsesykepleiere presenterer temaer som babyer&søvn, babyer&fast føde – osv.- som om det er EN fasit – når de presenterer teori uten å koble det sammen med små historier om hvordan ulike familier har valgt å gjøre det. Som forvirret førstegangsfødende full av hormoner (slik jeg følte meg i 2014) kan det være vanskelig å bli presentert for slik teori, for midt opp i det hele glemmer man/er man ikke klar over at det er JEG som mamma som er “indianeren” som kjenner familiesituasjonen.

   1. Tusen takk! Jeg hadde (kanskje ikke overraskende) ikke sett på det i et familieperspektiv, siden jeg ikke har barn. Men det er vel sant i de fleste områder. Eksperter har fakta, som vi må basere våre valg på. MEN vi må utføre for våre egne liv.

    Tilbake til familielivet, som jeg opplever gjennom mine søsken og tanteunger. Den første ungen får ‘alt’ som ekspertene sier det skal være. Og mange rådgivningstelefoner til nybakte bestemødre/fedre. De neste blir det mer… det må passe, i stedet for ekspertrådene.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg