Det du søker, det du finner

Å ramse opp alt du er takknemlig for, er som å ramse opp alt du blir lykkelig av. Denne uken hørte jeg følgende ‘ordtak’. We speak what we seek and we see what we speak. Oversatt betyr det: vi snakker om det vi søker, og vi ser det vi snakker om. Hvis vi er opptatt av hvordan vi blir behandlet urettferdig, så vil vi snakke om det. Og det vi snakker om, er det vi ser. Snakker vi hele tiden om hvor teite alle andre er, vil vi se flere som er teite. Snakker vi om hva vi glad for, hvor bra vi har det, vil vi oppdage alle tingene vi kan være takknemlig for. Altså: Vær bevisst på å holde det positive i livet ditt fremst. Det betyr ikke at du ikke skal prøve å gjøre noe med det som er negativt i livet ditt, men hvis du og vennene dine, eller du og kollegaene dine, hovedsaklig sitter å klager over livene deres, vil det være vanskelig for alle parter å se hva man kan være glad for. Det er litt lettere å ta dette opp med vennene enn kollegaene ser jeg for meg, men heldigvis, når det gjelder kollegaene, er det mulig å ikke følge med i samtalen. Det må man gjøre når man er med venner…

Uansett, bruk dette innlegget som et stoppskilt for å tenke på alt du er takknemlig for. Tenk også på hvorfor du er takknemlig for det. Jeg har selv opplevd at takknemligheten øker, når jeg sier hvorfor. Skriv de gjerne i kommentarfeltet, i en skriftlig ‘speak’.

Selv vil jeg i dag bruke litt tid til å være takknemlig til de som setter igang aktiviteter i nærmiljøet sitt som fremmer samhold, gir folk mulighet til å bli venner, på en sunn og billig måte. Alle har ulike interesser, så det er viktig mer flere ulike aktiviteter. I et samfunn som mer og mer handler om hvem som er på mobilen din, og mindre om de som er fysisk rundt deg, er det så veldig lett å havne utenfor. Lavterskeltilbud, hvor man bare kan droppe inn for å se om dette er noe for deg, som har åpne dører, gratis deltagelse og folk er klar til å bli kjent meg det, skal vi virkelig beskytte.

I går var jeg på brettspillkveld på biblioteket. Biblioteket har ganske mange spill liggende og folk tar med egne spill også. Det er gratis å delta, en kjempe pluss for meg og det er et skikkelig lavterskel tilbud hvor jeg, hver gang jeg har vært der, har truffet nye mennesker. Brettspill syns jeg er kjempe gøy, det gjør at man blir underholdt samtidig som man kan snakke sammen og bli kjent. Jeg gleder meg allerede til neste torsdag og hvem jeg kanskje treffer da.

Ha en strålende flott og uperfekt dag!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg