Du vet du er voksen når… du må håndtere skadedyr. Kanskje.

Du vet du er voksen når du velger sette feller for skadedyr.

Og ta det med ro, det er ikke mus eller rotter. Da hadde jeg umiddelbart flyttet hjem til mamma og pappa med KUN klær som har blitt ristet før lagt i en plastikkpose + laptoppen og laderene mine, også disse i plastikkpose. Så ville jeg hyrt folk inn som kunne teipet igjen alle vinduer og dører, for så å gasset i hjel alt som kryper og har nakne haler. Jeg hadde også vært villig til å rive ned mye mer enn bare kjøkkenet for å spore hvor dyrene kom seg inn i leiligheten min. Det er en faktisk fobi og jeg beklager alle dyreelskere som syns til og med rotter har rett til å leve. De har det, men ikke i mitt hjem.

Selv om jeg ikke har gnagere i hus jeg har KANSKJE skadedyr i huset. Oftere og oftere i høst har jeg hørt om noe som heter sølvkre og hvordan de sprer seg rundt i en alarmerende fart. Egentlig har jeg ikke fulgt med på alt som står skrevet. Helt til noen dager før jul. En kollega av meg kommenterte at det var veldig lite lurt å ha vesken min liggende på bakken, rett ved siden av sølvkrefellen på jobb. For det er det den trekant-brettede pappgreien med teip, rett ved sitteplassen min er. Jeg har vært skammelig lite nysgjerrig på pappgreien på gulvet. ‘’Sølvkre?’’ sa jeg, ‘’Det har jeg sett det sto om i avisene’’

‘’Ja, et sånn lite, avlangt dyr, lys i fargen med flere ben som kryper på bakken.’’ svarte han. ‘’De kryper kjempe enkelt oppi vesker og slikt og så tar du de med deg hjem og infesterer HELE boligen din.

Hadde dette vært en film, hadde du nå sett en flashback til meg i sommer som skrur på lyset på badet og et lite insekt beveger seg langs flisene midt på gulvet. Jeg knuste det med tommelen. Nytt flash back til bare noen uker siden, hvor noe raskt beveget seg fra teppet i gangen og inn under listen mot badet. Denne fikk jeg ikke knust.

Denne samtalen har jeg ikke klart å slippe. Jeg klør til tider, spesielt når jeg tenker på de fantastiske bildene jeg fikk når kollegane min byttet fra å snakke om sølvkre over til å snakke om Skjeggkre, sølvkreets større søskenbarn fra Gjøvik, som ikke bare kryper langs gulvet men som også kan klatre og går opp i senger og slikt.

Konklusjonen for meg er derfor veldig voksent. I stedet for å ignorere dette som et mulig problem, noe jeg ikke gjør noe med før det er et FAKTISK problem, har jeg nå vært på Clas Ohlson og kjøpt fire Sølvkre feller. To til badet, en til gangen og en til kjøkkenet. Ikke fordi jeg har sett noen på kjøkkenet, men det er vegg i vegg med badet, det er vann og søppel der, så jeg tenker bedre safe than sorry. Dessuten var det to feller i en pakke og jeg trengte tre stk.

Nå håper jeg at jeg på mirakuløst vis har klart å drepe den ene og sultet ut den andre av de TO som NOEN sinne har vært i min leilighet og at de neste seks ukene ikke vil se en ENESTE sølvkre i fellene mine. Kryss fingrene for meg!

Og forresten, hva gjør jeg på jobb?

#skadedyr #voksen #sølvkre #felle #undersøkele

2 kommentarer
   1. Det er like lett å bli kvitt som maur eller om man bor i utlandet: Kakkelakker. Så ja, SVÆRT vanskelig å bli kvitt. MEN Det er ting man gjør for å minimere mengden kryp. For det er vel egentlig det man må gjøre. Dessuten må jeg, om jeg finner ut at jeg har disse krypene, opplyse det ved salg. En familie fikk nå nylig 350.000 kr i erstatning fordi det ikke ble informert om når de kjøpte boligen. Jeg tror de som har en ille ‘infeksjon’, vil oppleve det som en ‘maurtue’ når de løfter opp noe krypene lever under. Noe helt annet enn de to stykk jeg har sett.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg