Eksperiment: Ufør – Uke 3 – Problemer og oppturer

En tung uke, med en fantastisk opptur i helgen. Det har vært travelt, jeg har planlagt dårlig og tatt raske løsninger. Det koster. Det har også vært uforutsette utgifter, eller så kan vi si at jeg ikke har fulgt med i timen. Boliglånet var i hvert fall høyere enn planlagt. Ellers har jeg denne uken har jeg så og si hver dag hatt lyst til å kjøpe ting: bøker, brus og sjokolade, så og si hver dag. Fordi nei-ene baller på seg, har jeg følt meg som et Nei-menneske!

Er det noe dere andre kjenner dere igjen i? Hvor deprimerende det er å si nei til ting? Jeg så Yes man, med Jim Carry for en god del år siden, og det løftet meg opp. Nå kjenner jeg at det motsatte drar meg ned…

Uansett,

Jeg var bortreist i helgen (Kjempegøy og en virkelig opptur) og klarte å filme budsjettoppdateringen i går og så la jeg ut en video på Instagram på hvordan det hadde gått mentalt i uka som var. Den fikk jeg lastet opp på You-tube nå i dag. Nå kan du se begge videoen her på bloggen.

Og selve budsjettoppdateringen, som hadde mange utgifter og en god del endringer (og langt mindre penger til sparing):

#eksperimentufør #budsjett #personligøkonomi #utfordring #økonomi

 

4 kommentarer
  1. Det er ganske moro å følge med. Mitt liv opp gjennom årene 😁. Sjonglere i budsjettet er jeg ekspert på.
   Hva jeg har spandert på meg selv da det kom inn penger nå? Luksusdyr: Et par pumps, for det eide jeg ikke lenger. Halv pris på salg og ingen frakt. Takk! De holder i årevis, god skinnkvalitet, for jeg går ikke på sånt til daglig. Men sneakers og kjole er dårlige greier i visse sammenhenger, så skoene var nødvendige nå. De gamle var forøvrig over 30 år gamle og ser fine ut, men jeg er ikke like fin lenger, hovner litt i føttene, så skoene passer ikke. ( Jeg skrev at pumps holder i årevis her i gården… det er veldig sant. Jeg er ikke helt jåletypen.) Utskeielser ellers har vært garn, på salg så klart, og parasoll ( Jysk, billig). Overført sparekonto så langt 7500 kr, det blir nok mer. Ja, og så plukket jeg til meg Trumf-kroner. 370 kr inn på konto, det er andre gang i år at jeg tar dem ut. Kjekt at man kan gjøre det der når man vil. Småpenger for folk flest, men ikke for en på uføretrygd. Coop sin bonus må man vente på. Jeg bør vel skaffe meg Æ fra Rema også, da er jeg helgardert og får kroner her og der uansett hvilken butikk jeg er innom. Egentlig anbefaler jeg alle å sikre seg bonus slik..en krone her, en krone der. Coop skal rett nok ha 300 kr inn på medlemskontoen, man blir andelseier, men de pengene er ens egne, og man får dem tilbake om man melder seg ut.
   Forrige ukes bra kjøp: Kiwi klarte å legge en haug pakker med boil-in-bag fullkornsris til halv pris som datovare, samme dag datoen gikk ut. Jeg tenkte: himmel og hav, tørrvarer av sunnere type og passe porsjoner for meg med sånne poser. Tok med “bare” 4 esker for ikke å virke altfor grisk.Dato betyr fint lite på sånt. Har allerede begynt på risen.
   Ha en flott dag! 😁

   1. Jeg har Rema 1000s Æ app, da Rema 1000 er nærbutikken min. Appen har hatt en tendens til å logge seg ut akkurat når jeg skal bruke den (betaler jo med kontanter, så jeg må bruke strekkoden i appen. Betaler man med kort, kan man registrere kortet, akkurat som man gjør med Trumf). Appen har også ikke oppdatert seg siden mai, men den gir meg fremdeles 10 % på de varene jeg kjøpte mest av da. Faktisk, i forrige uke når jeg hadde en dårlig dag og kjøpte to cola på samme dag, fikk jeg spørsmålet fra han i kassen: “Har du 10 % på både Cola og Sjokolade?” Det var det eneste jeg kjøpte… Følte litt trang til å forsvare meg selv der ja.
    Det virker som om du virkelig nyter de kjøpene du gjør og jeg tror det er der jeg må komme jeg også. Innkjøp kan lett bli en øyeblikkelig tilfredsstillelse, hvor følelsen både kommer og går fort. Det å huske kjøpene i ettertid og kjenne gleden ved de, gjør jo at man ikke går fra tilfredsstillelse til tilfredsstillelse.

    1. 10% på cola og sjokolade..haha, avslørt!
     Jeg tror jeg ville fått 10% på kattemat og kaffe om jeg hadde Æ. Drikker knapt en liter brus i året, og sjokolade kjøper jeg ikke ofte. NB! Kattematen er ikke til meg, så dårlig står det ikke til her…
     De kjøpene jeg foretar, er stort sett ikke impulskjøp. Klart, av og til kan også jeg kjøpe noe på impuls. Jeg er sikkert heldig som ikke har shoppesyke, jeg er kjedelig sånn. Har døtre som elsker å traske rundt i butikker, selv når de ikke skal ha noe, “bare shoppe med øynene”. Jeg begriper ikke at det er gøy.
     Bøker har jeg kjøpt på Mammutsalget av og til, – her er flere med svake sider. 😏

     1. Godt at kattematen ikke er til deg! 😀 HAHA.
      Jeg hadde ikke tenkt over at jeg likte å gå å handle, helt til jeg ikke kunne gå inn på kjøpesenteret denne måneden. Da hadde jeg det behovet om å bare gå rundt og la meg friste. Da ‘bruker jeg ikke penger’, men selvfølgelig har jeg jo kjøpt noe godt å spise og drikke. Rart med penger man har glemt at man bruker.
      Jeg prøver å si til meg selv: Svake sider har vi alle, vi må bare passe på at de ikke skader oss selv for mye i lengden!

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg