Gjeld og nettorapport etter desember 2018

Det man følger med på vokser, selv om jeg vil at gjelden skal reduseres, vil jeg at nettoen skal økes. Heldigvis går de hånd i hånd. Nå som desember er over, har jeg bare noen få innlegg igjen som handler om måneden. Der i blant gjeld og nettorapport. La meg bare begynne!

I desember ble all gjeld betalt som forventet og planlagt. Jeg er av den typen som liker å lete etter ulike seiere, slik at jeg alltid er fornøyd med noe. Med dette bildet kunne jeg vært litt skuffet over at studielånet ikke var kommet under 250.000 kr, men i stedet feirer jeg at studielånet og lånet til mamma og pappa til sammen er under 500.000 kr! Jeg er veldig fornøyd med å ha betalt 51.775 kr tilbake til mamma og pappa, selv om målet var 60.000 eller til og med 70.000 for ett år siden. Årsaken til at det ikke blir det, er at kjøkkenet ble prioritert opp i viktighet i sommer, som reduserte hvor mye jeg har betalt på lånet hos de.

Denne lista, som viser utviklingen siden april 2017, har en del skjulte rader som dere kan se. Egentlig er tabellen dekkende fra januar 2017, men siden jeg på den tiden ikke hadde boliglånet, er det ikke vits i å sammenligne akkurat disse tallene med dagens tall. Derfor inkluderer jeg de to første månedene med boliglånet. April, for da fikk jeg lånet utbetalt, sånn midt i måneden (derfor lavere renter). Mai fordi dette var den første måneden med vanlige renter. I løpet av det neste året (til april 2018) hadde jeg betalt over 100.000 kr tilbake igjen, over halvparten av dette var i ekstra-betalinger. Grunnen til at dette er interessant? Når jeg ser på rentene jeg har betalt den siste måneden, så er de høyere enn de har vært noen gang. MEN hadde jeg ikke betalt så mye ekstra den første tiden, ville de ha vært mye høyere. Jeg kommer derfor til å fortsette å betalte litt ekstra hver måned, for å få redusert rentene enda litt mer.

Andre ting som er verdt å merke seg er at jeg har rundet å betale 100.000 tilbake i år! Det gikk med den siste betalingen! HURRA! Noe annet jeg ser, er at jeg har totalt betalt bare 1500 kr mindre på lånene enn i 2017, men fordi 2017 hadde tre og en halv måned uten boliglån (og derfor mindre renter) er resultatet at jeg i 2018 betalte 4000 kr mer i renter og derfor betalt enda litt mindre tilbake på lånene. Det blir interessant å se hvordan neste år blir, ettersom boliglånsrenten er på vei opp.

Netto-en min. Som alltid holder jeg boligen utenfor dette. Da jeg har ingen planer om å selge. Jeg syns det er mye mer nyttig å se på netto i forhold til hva jeg har tilgjengelig mot hva jeg har lånt. Samtidig er totalt sparing kunstig høyt fordi jeg sparer til å pusse opp kjøkkenet.

Jeg er helt ærlig litt usikker på hvordan jeg vil føle det, når pengene for kjøkkenoppussingen begynner å gå ut, og totalt sparing og netto synker med 100.000 kr. Da blir det på ca det samme nivået som i januar og mars 2018. Det vil grafen nedenfor være et tydelig eksempel på. Bare dette gjør det mindre attraktivt for meg å faktisk pusse opp kjøkkenet og heller betale alt ekstra på lånene mine. Da vil i hvert fall ikke nettoen synke, og hvor mye jeg skylder vil få et stort hopp! Rart hvordan en graf kan måle seg opp mot en oppvaskmaskin og nytt kjøkken…

#gjeld #Nettoformue #lån #Spare #renter

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg