Gjeld og nettorapport- etter mai

Gjeld og netto rapport er et kort innslag som hjelper meg se fremgang og dermed holder det meg motivert.

Det er spesielt to tall som interesserer. Hvordan det ser ut nå i forhold til når jeg begynte og hvordan det har endret seg siden forrige måned. Av og til gir endringene fra forrige måned meg grunn til glede. Av og til er det motsatt. Årsaken er inni de skjulte tallene på Netto, som også inkluderer hvordan investeringene mine gjør det. Disse svinger og når jeg noterer de ned hver måned, er det vanskeligere å ikke tenke på de. Akkurat nå er det en ganske stor nedgang på den ene av fondene mine, så jeg håper det holder seg i 10 dager til, når jeg automatisk kjøper nye andeler. (Jeg har en spareavtale). Kjøper man andeler når det er nedgang, kjøper man på salg. Det er alltid bra.

Her ser dere gjelden min ganske detaljert. Hvor mye som går til de ulike lånene, hvor mye jeg betaler i renter og hvor mye dette koster daglig. Dette tallet er greit å se siden månedene alltid har ulik antall dager. Det gir ikke alltid et helt korrekt bilde, skulle betalingsdatoen falle i en helg. Da betaler man på mandagen og rentene regnes opp de ekstra dagene.

 

Endringen de to siste årene er veldig gøy å se på. Selvfølgelig har rentene økt ganske betraktelig men sånn er det. Jeg må bare se på tallene etter april 2017, for å se hvordan ting har endret seg!

Nettoen er ikke helt korrekt, jeg må bare begynne der. Nettoen inkluderer ikke boligen eller pensjonen min. Boligen var et bevisst valg. Pensjonen hadde jeg glemt. Problemet nå er om jeg endrer det nå, vil det plutselig komme en stor endring i grafen og sammenligningen vil bli mindre effektiv. Jeg vet ikke hvordan jeg føler om det.

Vi får se når 100.000 kr forsvinner fra Total sparing i løpet av de neste månedene… Pengene til å pusse opp kjøkkenet er selvfølgelig inkludert.

Denne grafen viser utviklingen fra første gang jeg regnet opp totalen til i dag. Og jeg må si, jeg er ganske stolt. Nettoen er selvfølgelig variabel og vil de neste månedene reduseres. :-||

Det er kanskje et perfekt øyeblikk til å legge inn pensjonstallene.

***************

Holder du øye med nettoen din?

#gjeld #netto #gjeltognettorapport #personligøkonomi

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg