Gjeldsrapport etter mars 2019

Gjelds og nettorapport etter mars 2019! Woho. Dette er noe av det gøyeste for meg å følge med på, selv om det kanskje for deg hadde vært kjekkere å følge med på din egen? Følger du med på din egen gjeld og netto?

Mars var en måned ganske lik de fleste månedene, spesielt ganske lik forrige mars, med at jeg betalte ganske mye. Mars 2018 hadde en større regning etter ferien min i USA, mens mars 2019 hadde en ny PC. De kostet nesten det samme… Neida, Laptoppen var halve prisen… Jeg vet ikke om det sier noe om hvordan vi ser på verdien av en laptop eller verdien av en ferie….

Jeg skal nå raskt gå igjennom tallene mine.

Over ser du de spesifikke lånene mine. De fortsetter å synke, heldigvis. Fordi det er ulike antall dager i måneden, tar jeg også å ser på hvor mye jeg betaler i rente hver dag. Ingen måned er dette behovet mer tydelig enn mars, når jeg betaler for 28 dager i stedet for 31 eller 30. Lånet jeg har hos mine foreldre er uten renter, derfor er ikke det regnet inn. En av årsakene til at jeg ikke har renter, er for å gjøre det lettere med skattemeldingen. Hadde de fått renter av meg, måtte rentene registreres i tillegg til privatlånet og renten ville bli skattet. I tillegg har jeg snille foreldre, som jeg er fullt klar over. 🙂

Tabellen over viser oppsummeringen av flere måneder, men ikke alle. Da hadde bildet blitt FOR langt og stort! Jeg inkluderer de to første månedene med boliglån, for å vise det høyeste beløpet jeg har skyldt, for å se hvor langt jeg har kommet. Ser du på daglig rente kostnad, vil du se at de gikk først ned (fordi jeg betalte ekstra på lånene, og betalte ned lånene rett og slett), men i de siste månedene har de økt igjen, pga renteøkningen. Sånn er det.

Tabellen over viser gjeld og netto i et samlet bilde. Også her er en god del kolonner skjult. Jeg viser kun den første registrerte måneden, med de siste. Legg merke til at netto ikke er en sann netto, da jeg ikke inkluderer verdier jeg har, som bolig og el-sykkelen min. Disse planlegger jeg ikke å selge, så jeg velger å holde de utenfor. Legger du merke til at nettoen faktisk synker og blir lavere? Årsaken er selvfølgelig at jeg har brukt over 14.000 kr på en ny laptop, men jeg har ikke spart opp eller betalt ned tilsvarende i gjeld. Etterhvert som jeg begynner å pusse opp kjøkkenet, vil den totale sparingen synke med opp til 100.000 kr.

 

Denne grafen viser utviklingen over tid. Som ikke helt uventet har netto-grafen hoppet mer enn gjeldsgrafen. På gjelden kan man se tydelig to plasser hvor jeg har betalt ekstra mye, mens netto sank også for ett år siden.

**********************

Hvordan ligger du ann med din gjeld? Eller din netto?

#gjeldsrapport #nettorapport #gjeld #netto #personligøkonomi

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg