Hva er et nullbasert budsjett?

Det finnes mange ulike former og måter å budsjettere, og ikke alle metoder passer til alle. Nullbasert budsjett er det som passer best for meg, det stopper meg fra overforbruk og gjør at jeg kan utnytte alle kronene jeg får inn i måneden. Å automatisk sette noe sparepenger til siden når du får lønn, er ikke å budsjettere. Det er å spare. Dette funker kanskje helt flott for deg, men jeg hadde ikke vært like effektiv. For meg hadde det ført til at de siste 100 kr jeg ikke brukte en måned ble brukt til noe ukjent neste måned, istedet for å bli spart.

Uansett hvilken form for budsjett du bruker, så betyr det at du er bevisst på forbruket ditt og det gir deg tillatelse til å bruke de pengene du har bestemt du skal bruke. Selv om du ikke trenger å bruke de. Har du budsjettert og spart opp til et dyrere regnsett, altså skallbekledning, vet du med budsjettet at du har råd til å kjøpe dette dyre tøyet til 6000-8000 kr. I stedet for regnsettet fra Clas Ohlson til 100 k. (pris funnet på).

Jeg vet at jeg på bloggen tidligere har skrevet om Nullbasert budsjett, men jeg ønsker selfølgelig å få inn samme informasjon på Youtube-kanalen som jeg har på bloggen min. Har du lyst til å lese tidligere innlegg om nullbasert budsjett, kan du lese om hvorfor jeg anbefaler nullbasert budsjett her.

Har du lyst til å se videoen jeg har laget, kan du se den her:

#nullbasertbudsjett #budsjett #personligøkonomi

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg