Hva skal jeg bruke pengene mine på? Alternativkostnader

Hva skal jeg gjøre med pengene mine? Hvis det er et spørsmål du har stilt deg, er alternativkostnad noe du bør tenke om.

Fordelen med penger er at de kan brukes på alt mulig rart. Men det gir oss også et utallige valgmuligheter og vi vet at flere valgmuligheter ofte bare fører til beslutningsvegring. Er valget mellom å spise eller å sulte, er svaret lett. Er det mellom å reparere skrapen på bilen, kjøpe en ny bukse eller investere, er svaret litt vanskeligere.

Da er det greit å kjenne til alternativkostnadene. Altså: Hvor mye kan du tjene eller tape, på å bruke penger på den ene eller det andre alternativet. Du trenger ikke ha et konkret tall, men jo mer konkret, jo lettere å velge.

Skrapen i bilen: Ser det bare stygt ut, eller er det såpass dypt at bilen kommer til å ruste om du ikke håndterer det nå?

Buksen: Har du 9 andre i skapet og ønsker bare den 10. buksen, eller er dette den eneste buksa du har, den synger på siste verset, og kjøper du ikke ny nå, blir du snart bukseløs?

Kan du virkelig investere pengene de neste 30 årene, eller må du hente ut pengene om 1 år, fordi bilen er rustet i stykker?

I videoen nedenfor har jeg et annet eksempel, hentet fra mitt eget liv, om å pusse opp kjøkkenet eller ikke. Du kan derfor få et annet eksempel med å se den videoen.

Håper dere har en strålende flott, og uperfekt dag!

#alternativkostnad #alternativkostnaden #personligøkonomi #penger #økonomi #hvaskaljeggjøre #økonomiskplan

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg