Hva er du takknemlig for?

Forskning viser at den som i løpet av dagen kommer på å være takknemlig får redusert stress, motvirker depresjon og opplever en større følelse av lykke og tilfredshet. [Link til KK artikkel, link til tidligere innlegg med Tedtalk.] Problemet er bare å komme på og ta seg tid til å tenke over hva man er takknemlig for.

For å hjelpe meg selv med dette har jeg valgt å i hvert fall fokusere onsdagens innlegg på å tenke over hva jeg er lykkelig for (mer om det nedenfor), men jeg prøver også å finne stoppskilt, eller påminnere i hverdagen. En av de har jeg i budsjettet mitt. Hver måned donerer jeg noe penger, fordi jeg har mulighet men også for å minne meg selv på at jeg er heldig som kan det. Hver gang jeg ser på budsjettet mitt og ser den posten, minner jeg på meg selv at jeg er takknemlig for at jeg har lært meg å budsjettere, takknemlig for at jeg har såpass kontroll på pengene, takknemlig for en fast jobb som gir meg fast lønn, takknemlig for at jeg, tross mye lån, er i den økonomiske situasjonen jeg er i med egen bolig.

Nå ønsker jeg å se om jeg kan få flere ‘stoppskilt’ hver dag, som gjør at jeg tar meg noen minutter å kjenner på hva jeg er takknemlig for. Først og fremst vil jeg kanskje benytte lunsjen til å være mer takknemlig. Vi har etter jul fått en ny kantine og maten der i fra er NYDELIG. Så jeg er allerede takknemlig for maten hver gang jeg går å spiser. Men jeg kan være takknemlig for mer enn maten. Nå fikk jeg et mentalt bilde av en familie som ber over maten men det er vel det man faktisk gjorde (gjør). Man er ikke bare takknemlig for maten men også alt annet. Nå har jeg ingen planer om å gjøre noe religiøst ut av dette, men med tanke på at enkelte kanskje bruker lunsjen til å klage over hva som ikke er bra, så kan jeg kanskje bli flinkere til å bruke disse minuttene til å ignorere klagingen og heller tenke over hva jeg er takknemlig for.

Så har du noen stoppskilt i hverdagen som gjør at du tenker over hva du er takknemlig for? Alina skrev for noen uker siden at hun var takknemlig for kattene sine. Det er et supert stoppskilt, for jeg antar at hun koser med de kattene ganske ofte!

Til slutt vil jeg bare nevne at det jeg er spesielt takknemlig for denne uken er familien. Siden forrige onsdag har vi nemlig fått et nytt familiemedlem og jeg er blitt tante til en ny, spesielt vakker gutt. Han blir en del av en spesielt vakker tanteunge-gjeng, og jeg gleder meg til å finne på mye gøy sammen med han. Spesielt etter han har sluttet med bleiene og er mer selvstendig fra foreldrene sine. ;-p

Håper dere har en flott, strålende og uperfekt dag!

#lykke #takknemlig #lykkelig #mentalhelse

2 kommentarer
  1. Ikke så dumt å lage seg «stoppskilt» i hverdagen som hjelper en å reflektere over hva en er takknemlig for. Jeg har tidligere forsøkt å skrive takknemligdagbok hver kveld før jeg legger meg, men det har sklidd ut. Skal se om jeg kan komme igang igjen med det, eller finne andre punkter i livet mitt hvor det er naturlig å stoppe opp og tenke på hva jeg verdsetter.

   1. Jeg vurderte et sekund å gjøre dette jeg også, MEN jeg pleier å være stuptrøtt når jeg legger meg, så jeg vet dette vil skli ut kjempe fort. Så så langt får jeg holde meg til onsdag (dette innlegget), søndag (budsjettet) og prøve å bruke når jeg står i kø for lunsj. Heldigvis er jeg såpass takknemlig for den gode lunsjen vi har at det kan hjelpe meg være takknemlig for mer også!

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg