Hvordan ny rente endrer boliglånet mitt

Bankene setter ned rentene på boliglånene i disse dager og da passer det svært godt for meg å demonstrere akkurat hva det betyr for min betalingsplan.

Dette året kjører jeg Eksperiment: Boliglån, hvor jeg blant annet betaler et fast beløp på 6000 kr, som har vært ca 1200 kr mer enn det faktiske terminbeløpet. Hver måned, etter å ha betalt ekstra, kopierer jeg hvordan betalingsplanen i banken ser ut, for å se og vise til dere, endringene en ekstra betaling fører med seg.

At jeg har notert ned endringene i betalingsplanen siden november, betyr også at jeg er i en perfekt posisjon for å demonstrere hvordan en 0,8 % reduksjon av boliglånsrenten, påvirker betalingsplanen og hvor mye jeg sparer med det.

Nedenfor har jeg kopiert den ene fanen jeg har for å følge med på endringene, nemlig terminbeløpet men ønsker du også å se rentene og avdragene, kan dere se videoen på Youtube kanalen min, den ligger helt nederst i dette innlegget. Her går jeg også litt mer detaljert inn i ulike tall.

Når jeg kopierte tallene fra banken min til Excel, hadde de oppdatert tallene men ikke inkludert den nye renten i betalingsplanen. Dette har jeg funnet i ettertid, derfor står den nye prosenten i bildet nedenfor men ikke i videoen.

Hvordan har en endring i boliglånrente fra 3,10 % til 2,30% endret betalingsplanen?

En liten endring i rentene har gjort at betalingsplanen min nå er 87.059,89 kr mindre enn den var for to uker siden. Dersom rentene ikke forandrer seg på litt over 21 år, og jeg begynner å betale i forhold til planen, vil jeg spare dette beløpet. Det er derfor et teoretisk tall, i motsetning til de pengene jeg sparer hver måned med å betale ekstra. Legg merke til at i bildet nedenfor, er tallene som står i samme rad som “Spart siden forrige måned” også inkludert hva man har betalt ekstra. Dette er heller ikke helt korrekte tall.

I mai måned, skal mitt terminbeløp være mer enn 500 kr mindre enn det er i dag. Hadde jeg ikke kjørt Eksperiment: Boliglån, ville det betydd at jeg hadde 500 kr ekstra til å gjøre noe spesielt med. Fordi jeg kjører Eksperiment: boliglån, vil disse 500 kr i stedet være med på å redusere hva jeg betaler i boliglån enda litt mer.

 

Hva skjer videre?

Videre skal jeg fortsette å betale 6000 kr hver måned og dermed øke avdraget mer og mer for hver måned. Jeg har også fått et super tips fra bestevenninnen min. Hun fortalte meg at alle som er medlem av BATE og har boliglån hos DNB, kan få 2,13 % på boliglånet. Dette skal jeg selvfølgelig følge opp og da demonstrere til dere hvordan an reduksjon på 0,17 % endrer boliglånet.

Oppdatering følger i fremtiden. Og husk, det er en video nedenfor, dersom du ønsker å se avdrag og rente fanen også.

 

#boliglån #rente #betalingsplan #personligøkonommi #økonomi #gjeld #lån

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg