La meg introduserer meg selv:

Hei, velkommen til alle nye og gamle lesere! Så utrolig gøy at dere stoppet innom!

Pga en liten mention hos Pengesnakk nå på søndag (et stort høydepunkt for en liten blogger), har antall besøkende til denne bloggen økt betraktelig og jeg tenkte jeg skulle bruke litt tid på å introduserer meg selv skikkelig!

Jeg heter Ingrid og jeg er en av de som deler mitt økonomiske eventyr både på blogg og og den eneste norske (så langt) på You-tube

Jeg kan ikke si at jeg alltid har vært flink med penger, faktisk følte jeg meg ganske maktesløs i hele 20-årene. Hva kunne en singel dame få til uten en mann/partner (om man svinger den veien)? Jeg brukte tiden på drømme meg bort, jeg bedøvet hjernen med tv-serier og satt i et lite tårn i påvente av å bli reddet av en rik, kjekk og snill mann.

Hva mener jeg med å bedøve hjernen min med tv-serier? Selvfølgelig, ikke at alle som ser på tv-serier bedøver hjernen sin, men gjør du det slik jeg gjorde det? Jo, det er å bedøve deg selv: På mandag ville jeg se den serien, tirsdag en annen. Onsdag var ekstra kjekk, for da var det tre tv-serier og torsdag hadde vel to. Fredag hadde en og helgen ble brukt til å se film. Så begynte uka på nytt.

Fra jeg var 25 til 30 jobbet jeg og ventet. Jeg hadde ikke tatt makten over eget liv men ingen andre hadde tatt det heller. Så jeg bare fløt dit strømmen førte meg.

Makten og kraften i meg selv oppdaget jeg når jobben plutselig ble redusert og det var en reell sjanse for å bli en av mange arbeidsledige rogalendinger. Jeg måtte gjøre noen ekstreme tiltak; innkjøpstopp, flere jobber samtidig, konstant overvåkning av økonomien min, et stramt budsjett og den lille fritiden jeg hadde ble brukt til å se på You-tube videoer om hvordan leve billigere, om jeg ikke sovnet av utmattelse. Jeg visste alltid hvor lang tid bussen ville ta hjem, for jeg måtte sette på vekkerklokke.

Etter 6 måneder med ekstreme nødtiltak i påvente av arbeidsledighet, var jobben litt mer sikret (men ikke helt) og jeg hadde 100.000 kr mer i banken. Budsjettet hadde hjulpet meg tatt makten tilbake. Jeg følte meg som en EKTE VOKSEN, en som kontrollerte sitt eget liv, ikke av alt, alle og vinden!

Jeg var ikke lengre maktesløs! Jeg hadde mål, jeg hadde drømmer. Ekte drømmer, om en faktisk fremtid, og jeg hadde planene for å komme dit. Følelsen var euforisk! Blogg (og siden You-Tube kanal) ble startet, for å kunne gjøre hva andre hadde gjort for meg. Å være med å inspirere andre til å gjenerobre makten over eget liv, føle seg som en voksen og ta kontroll over pengene (og livet).

Jeg håper du vil finne inspirasjon og noen gode ideer gjennom å lese bloggen min og se på videoen på you-tube-kanalen min. Begge heter Voksen, til slutt. For å være voksen handler om å ha makten over eget liv.

Jeg fant den makten gjennom pengene (penger er makt), men det kan hende det var noe annet som gjorde utslaget for deg? Del gjerne i kommentarfeltet, det er like mange ulike historier som vi er folk på jorden!

Nedenfor ser du oppsummeringen av reisen min, så langt.

#maktesløs #voksen #kontroll #pengerermakt #personligøkonomi #økonomi #introduksjon

3 kommentarer
   1. Tusen takk for så kjekk tilbakemelding! Jeg må innrømme at jeg er selv en større tilhenger av Youtube, for der kan jeg sette på en video og spille den mens jeg gjør meg klar på morgenen, mens jeg lager mat eller rydder. Men det er jo absolutt ikke for alle, og det er flere som har sagt til meg at de foretrekker bloggen over Youtube-kanalen. Alle er jo forskjellig, alle får med seg informasjon på ulike måter. 🙂
    Jeg kan i hvert fall forsikre deg om at jeg har ingen planer om å stoppe med bloggen.

    Ha en fin søndag!

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg