Kåkånomics begynner i dag!

Er du i Stavanger denne uka? Er du i Stavanger i dag? Fra onsdag til lørdag vil det være over 80 foredrag og debatter om ulike økonomiske temaer. Som frivillig kan jeg ikke velge fritt, da blir jeg satt med en dør og hører de de snakker om der. MEN programmet er så utrolig bra, jeg hører noe bra uansett!

Som i dag:

 

Fordi det er verdt det! Kvinner i toppen. Blyge-Harry kl 18-19

En kvinnelig toppleder fikk spørsmål når hun trådde inn i stillingen: “Hva har du ofret?” og da kan i hvert fall jeg høre det uspurte spørsmålet: “Hvorfor har du ofret dette?” Som forklarer tittelen på boka.

Tilbake til samvirke? Alternativ bedriftsorganisering i den moderne økonomien Blyge-Harry kl 20-21

Samvirke er noe vi gjerne forbinder fortiden til, når norske bønder gikk sammen for å sikre sin egen økonomi i en økende global handel. (Tine og Felleskjøpet er/var eksempler). Jeg hadde ikke tenkt over at dette kanskje kan videreføres til fremtidige bedrifter, men siden spørsmålet er stilt, blir jeg nysgjerrig selv.

Når skal staten drive Monopol? Om vin, vann, vei og bane. Blyge-Harry kl 22-23 

Monopol er som regel ikke bra, og staten er de eneste som får lov til å ha det. Enten fordi det er noe vi trenger, men det er ikke lønnsomt, eller for vårt eget beste, men kan staten bli litt for glad i Monopol? Og er det alltid godt begrunnet?

Det jeg går glipp av: 

Det er umulig å ikke gå glipp av gøyale ting i årets Kåkånomics! Det er ALT for mye bra og man må bare prioritere. Det jeg ikke får med meg, som er virkelig synd er Aktiv vs Passiv forvaltning på Holmen Bar kl 21. Sant nok, jeg har pause mellom 21 og 21:30, MEN da får jeg bare med meg halvparten.

****************

I morgen får jeg med meg konferansen: The political economy of Energy Som varer fra 9-14:30. Så skal jeg være på Victoriasalen fra kl 18:30 til 22:30. Her får jeg med meg følgende:

Hva får vi råd til i fremtiden? Finansministerens perspektiv, Victoriasalen kl 17-18.

Siv Jensen kommer å holder et foredrag om hvor hun ser Norge kommer til å være i fremtiden.

Memo: Husk bedre. En investering for livet, Victoriasalen kl 19-20

Nyttige tips til å huske presentasjoner (dette trenger jeg) navn, språk osv. Oddbjørn By kommer, han er tidligere verdensrekortholder og var vist nok på Norske Talenter i 2018. Ikke at jeg så på det, men så har jeg ikke TV i det hele tatt…

Hvem er redd for overvåkningskapitalismen? Victoriasalen kl 21:30-22:30

Jeg leste om en mann som ble ansatt av Target for å lage et program som forutså hva kundene deres ønsket å kjøpe i fremtiden, med å analysere hva de kjøpte nå. Han begynte selv å reagere når han fikk to telefoner fra samme far. Først for å spør hvorfor de i all verden kunne finne på å sende masse graviditets-informasjon til datteren; Ønsket de på påvirke henne til å bli gravid?! Neste telefon var for å spør hvordan i all verden de kunne vite at datteren var gravid?!

Her håper jeg også det snakkes litt om hvordan vi påvirkes ubevisst gjennom sosiale medier og slike ting.

**************

Det var de neste to dagene for meg. Kommer du?

Dette er meg! Link Alt jeg gleder meg til! 7 Babysteg

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg