Kjempetabbe: Gikk glipp av 60.000 kr!

Det er ikke like lett å dele tabbene man gjør, som det er å dele de seierene man får til. Og jeg hater å gjøre feil. Alle feil jeg gjør, går igjennom hodet mitt på repeate og jeg sliter med å legge ting fra meg. En smule perfeksjonist, det kan delvis beskrive meg, i hvert fall på noen områder.

Så når jeg skal dele hvordan jeg har gjort en kjempe dårlig jobb med å følge opp, med å lese viktige brev og i stedet for å akseptere, har ignorert en viktig del av livet (økonomien), blir jeg ganske skamfull, frustrert, irritert og sint på meg selv. Men, som alltid kommer disse følelsene frem som tårer.

Jeg ville bare forklare dere akkurat dette, for tårer (eller antydning til tårer rettere sagt) kan mistolkes. Det kan se ut som om jeg føler at jeg er i en helt grusom situasjon, alt verden er blitt forferdelig og den er jo ikke det. Ingenting har endret seg, annet enn at jeg nå vet hvor idiotisk jeg var når jeg avsluttet studiene mine for 9 år siden. Og jeg er av den typen hvor alle store følelser kommer ut som tårer.

Og sannheten er: Jeg vil mye heller være i denne situasjonen enn den andre befinner seg i, som vennen min som har mistet et familiemedlem. :’-|

Uansett: Snurr film:

#studielån #tabbe #fail #personligøkonomi

2 kommentarer
  1. Uff så kjipt!!! Min erfaring er at det er “fort gjort” å tape større summer. Her er noen ting fra mitt liv som har gjort at jeg har tapt penger: 1Jeg studerte 6 år for å oppnå en 4årig utdannelse – det er to års tapt arbeidsinntekt, samt tapt ansiennitet og pensjon. 2 Hadde jeg jobbet under studiene, hadde jeg fått høyere ansiennitet tidligere, og på dette anslår jeg at jeg kan ha tapt mellom 400 – 500 000 kun på å få lønnsøkninger 6 år tidligere enn jeg nå får 3 Jeg jobbet 40 % da jeg var gravid og tapte da ca 200 000. 4 Min mann tok ikke opp studielån; her kunne han fått 50 000 kr i renter ved å la dem stå i banken under studietiden 5 Sparepengene våre har i årevis stått i banken ikke i fond eller i et rammelån (dette har jeg ikke regnet på, men jeg gjetter på at det er snakk om MANGE penger her) 6 Banken ga oss annuitetslån uten at vi tenkte på å bytte til serielån. SÅ alt dette er vel sikkert MINST to millioner(!) 😂

   1. Vel, vi lærer! Og med å fortelle andre, kan det hende de slipper å gjøre samme feil som vi har gjort! Tusen takk for at du deler! Mye av det du skriver har jeg også gjort, men jeg har ikke vurdert serielån enda, tror rett og slett jeg ikke har råd til serielån akkurat nå. Men kanskje noe å undersøke?

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg