Kjøkkenet – før

Det store målet for 2019 for meg er å pusse opp kjøkkenet mitt! Det er det store, skumle målet mitt. Skummelt, fordi alt jeg ikke har gjort før, er sinnsykt skummel. Derfor har jeg utsatt og utsatt. Men nå, forhåpentligvis, tar jeg på meg arbeidslederstøvlene, og begynner. Jeg har i hvert fall bestilt og betalt for å få hjelp til å begynne.

La oss ta det hele fra begynnelsen, hvis du er en av de nye som har begynt å følge bloggen min (Velkommen forresten 🙂 ).

Helt siden jeg kjøpte leiligheten for to år siden, har målet vært å pusse opp kjøkkenet for å gi meg selv en oppvaskmaskin. Jeg må ha en oppvaskmaskin! Jeg satte til sides litt penger her og der som jeg brukte på ulike innkjøp til leiligheten. Høsten 2017 begynte jeg å bevisst spare til kjøkken. Da bestemte jeg meg for at 60.000 kr skulle holde. I løpet av våren opplevde jeg det samme som jeg har opplevd denne våren, en viss uvilje til å begynne. Når søsteren min fortalte at de hadde betalt 10.000 kr for en elektriker, innså jeg at 60.000 kr kanskje ikke var helt nok allikevel. Så jeg satte på sparestøvlene igjen, og i løpet av august-januar, sparte jeg opp de 40.000 kr jeg manglet.

Så begynte jeg å dra på føttene igjen, for å bruke et godt norsk uttrykk. ;-p (jada, det er sarkastisk). Hva kunne jeg ellers gjøre med pengene? Betalte jeg dette til mamma og pappa, ville jeg ha betalt de tilbake halvparten av det jeg skylder de! Betaler jeg dette på boliglånet, vil rentene synke igjen og jeg kan betale 300 kr mindre i måneden. Jeg kan spare opp 100.000 kr til å ta badet! Da kan jeg få kvittet meg med sølvkreet som lever under gulvet!

Ja, jeg hadde mange fantasier. Men heldigvis slo ingen av de drømmen om å ha venner og familie over på middag, hvor alle sammen sitter rundt samme bord, og når de går, stabler jeg inn i oppvaskmaskinen, vasker grytene for hånd, og sier meg fornøyd med kvelden. Så jeg har holdt ut, jeg har beholdt pengene på konto.

Nå over til det mer praktiske, hvordan-gjør-jeg-dette-? biten av innlegget

Folk er heldigvis svært villig til å gi råd når det kommer til å pusse opp. Og i disse samtalene er det spesielt to ting som går igjen:

  1. Det finnes andre kjøkken enn Ikea…
  2. Bruk Ikea, det er enkelt og greit, spesielt siden det er en førstegangsleilighet.

Fellesnevneren i begge rådene er Ikea, så jeg går for de. Spesielt siden de har kjøkkenrådgivere som kan komme hjem til deg for å hjelpe med planleggingen. Det koster 1895 kr for 2 timer. Jeg vet ikke om det er en eller to personer, de signerte med to navn og de kommer i kveld! Kjøkkenet er vasket og ryddet, jeg har også ryddet stuebordet, slik at vi kan sitte i sofaen og jobbe med pc-en. Jeg har forberedt en Må-ha og en Vil-ha liste, og sett litt på hvilke skap jeg ønsker. Det er noe jeg syns er ekstra vanskelig å bestemme meg for. Heldigvis har folk lovet å hjelpe meg med selve looken.

Har du noen råd til meg, før jeg begynner?

#kjøkkenoppussing #kjøkken #oppussing #sparemål #sparepenger #penger #personligøkonomi

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg