Kjøkkenoppussing: Budsjett, plan og hva som er kjøpt inn allerede

Kjøkkenoppussingen begynner om 3 dager dere! 3 DAGER! Det er også 3 dager igjen før jeg har sommerferie, så i disse dager er tankene mine litt opptatt. Derfor vet jeg ikke helt hva som skjedde med innlegget jeg skrev i går. Jeg skrev det, jeg vet. Jeg så forhåndsvisningen og jeg trodde også jeg sjekket at det var publisert før jeg dro på jobb. MEN det var og er borte. Skjønner ingenting jeg av det, dessverre. (Oppdatering: Jeg fant det, skrev det ikke som et innlegg, men som en egen SIDE!) Så dagens innlegg blir en blanding av hva jeg skrev i går og hva jeg ville snakke om i dag. Alt er oppussing, så det er ikke kjempe ille.

Videoen jeg skulle publisere i går, er nederst her. Her går jeg igjennom budsjettet for oppussingen, hva jeg har kjøpt og litt planer. Planer går jeg mer igjennom NÅ. For jeg har begynt.

Vi begynner å rive kjøkkenet på fredag etter jobb, så jeg har litt ting jeg må forberede først. I går begynte jeg å rydde litt arbeidsplass og samtidig må jeg tenke på at folk vil sette seg ned på noe annet enn harde stoler og gulvet når de vil hvile. Jeg har derfor ommøblert for å kunne ha lett tilgang til sofa, samtidig som at pikkpakket mitt ikke er i veien for oss, verken når vi jobber eller hviler.

Sofaen og kaffebordet

Så mye som mulig må gjemmes bort i boden og på soverommet. Det blir nok en god del støv her inne og ting som det nydelige teppet jeg har fått fra Benjamin fra Soltoppen Gård, trenger vi ikke å skitne ut med vilje. Samtidig tenker jeg å stable eskene jeg pakker ned på kaffebordet, for det er stort og solid nok til å kunne holde både glassene våre OG alt jeg må pakke ned.

Mot kjøkkenet

Her ser dere det som skal rives. Kjøkkenet står av seg selv, så vi må bygge en vegg rett og slett. Derfor må bokhylla bort, og selvfølgelig ALT som er inni kjøkkenet. Jeg har fått pakket ned og flyttet de fleste bøkene mine.

Kjøkkenet er igjen

Kjøkkenet blir pakket ned i morgen. Her må jeg ta hensyn til hva jeg ikke trenger de neste to-tre ukene og hva jeg trenger før den tid. Alt en-gangs utstyret må legges en lur plass, og den siste oppvasken i dette kjøkkenet må gjøres! TENK om to uker, (mest sannsynlig) kan jeg sette på en oppvaskmaskin! AHHH!

Teoreisk plan videre

Fredag: Delen av kjøkkenet som er mot stuen må rives.

Lørdag: Veggen som skal være mellom stue og kjøkken må festes skikkelig. Skjelettet av veggen må/bør være klar i løpet av dagen. I hvert fall det som kreves borring i betong. Bygget jeg er i, er helstøpt, som vil si at all borring høres igjennom HELE blokka. Slike høylytte ting kan derfor ikke gjøres på en søndag. Gulvet skal også opp i store deler av leiligheten. Og det vi kan få bort av resten av kjøkkenet.

Søndag: Veggen jobbes med videre, alt som skal kjøres bort, må kjøres bort, maling av planker.

Mandag: Pappa hjelper meg denne dagen. Forhåpentligvis får vi bort kjøkkenet med at rørlegger kommer å kapper vannet til kjøkkenet.

Tirsdag-Torsdag: Er alene disse dagene: Rørlegger og elektriker må gjøre jobben sin ferdig, Kjøkkenet blir levert på onsdag, og jeg begynner å skrur sammen skapene. Plankene males ferdig.

Fredag: Pappa er tilbake for å hjelpe, jeg håper vi kan få skrudd opp masse denne dagen.

Lørdag: Hvilket gulv skal jeg ha? Jeg låner flere prøver fra butikken og får folk til å hjelpe meg med å velge gulvet.

Uke 2: Gulvet gjøres ferdig.

Jeg har en plan for veggen, men jeg sliter med å dele bilde av inspirasjonen jeg har: Men du finner den her: https://no.pinterest.com/pin/587579082617019139/

Budsjettet og alt det, ser du i videoen nedenfor:

#oppussing #kjøkken #budsjett #personligøkonomi #økonomi #maling

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg