Kvinner, økonomi og lønn

Det er velkjent at det er økonomiske forskjeller for kvinner og menn, men hva kan vi selv gjøre med det?

Kvinnedagen nærmer seg, og jeg skal se litt på hvordan forskjellen mellom kvinner og menn viser seg, om det nødvendigvis er negativt, og så snakke litt om hva vi selv kan gjøre for å motvirke disse negative forskjellene. Å ha mindre penger i hverdagen kan kanskje ikke virke problematisk, for man klarer seg jo. MEN det vi har i dag også påvirker det vi har som pensjonister. Og som pensjonister ønsker vi alle selvfølgelig å nyte livet, ikke å måtte snu kronestykkene tre ganger for å få hjulet til å gå rundt.

I researchet mitt til dette/disse innlegget oppdaget jeg at poengene mine kunne deles inn i fire: Hverdagen, Jobb, lønn og investering. For å ikke lage EN veldig lang video, vil jeg hver dag denne uken, publisere en video som handler om likestilling og økonomi. På fredag blir det også en overraskelsesvideo (som kanskje ikke er så overraskende om du har sett instagram-bildet mitt. ;-p

Hvis dette er første video du ser i denne serien om kvinner og økonomi kan du trykke her for å se den første videoen. På mandag snakket jeg om kvinner og hverdagsøkonomi, i går snakket jeg om kvinner og jobbmarkedet, i dag skal jeg snakke om kvinner og lønn. Jeg anbefaler at du i hvert fall ser videoen i går før du ser dagens video, da jobb og lønn henger sammen. Jeg legger til linker nedenfor til kildene jeg har brukt til dette innlegget.

Men først en liten disclaimer eller ansvarsfraskrivelse på godt norsk! Denne serien handler om generelle trekk og målet mitt er at vi ser hva vi selv kan gjøre i våre liv for å forbedre våre egne økonomiske situasjon. Det betyr IKKE at beskrivelsene jeg kommer med ‘er deg’. Du kjenner deg selv best og hvis du ikke kjenner deg igjen i en spesifikk beskrivelsene, så flott! Jeg håper at du som seer, mann eller kvinne, kan få en liten aha opplevelse når du ser disse videoene. Jeg fikk det mens jeg skrev manuset.

La oss begynne der vi avsluttet i går. En av forskjellene mellom kvinner og menn er at menn oftere velger yrker basert på hva inntekten er. Dette betyr ikke bare at den generelle mannen jobber en jobb som har høyere inntekt enn den generelle kvinnen. Det vil også bety at en mann og en kvinne som har samme jobb, vil ha et ulikt syn på lønnsøkning. Mens en mann vil ha som mål å få høyere lønn og derfor får det, vil den kvinnelige ansatte mest sannsynlig ikke be om en lønnsøkning.

Forskjellen i lønn mellom kvinner og menn syns jeg selv er ganske betydelig. I 2018 var gjennomsnittet for de med 100 % stilling 50 580 kr i måneden for menn og 44 770 kr for kvinner. Nesten 6000 kr i måneden forskjell og utgjør 70 000 kr i året. Legg merke til at dette er for heltidsansatte. Husk at flere kvinner enn menn som ikke jobber eller er deltidsansatt.

Hva betyr dette for pensjon?

Pensjon består av tre ting. Folketrygden, det arbeidsgiver og det du sparer selv.

Det du får i folketrygden regnes ut i fra lønnen din og hvor mange år du jobber. Den som jobber deltid eller blir uføretrygdet vil derfor få mindre penger, mens den som jobber til de blir 67 (eller eldre) får mer penger. 18,1 % av lønnen din spares i folketrygden. Så høyere lønn betyr mer penger.

Arbeidsgiver kan være med i et program som AFP som gir fordeler for pensjon. De vil også spare en viss prosent av lønnen din i tillegg. Også her vil en høyere lønn gi et høyere sparebeløp

Til slutt er det hvor mye penger du klarer å spare selv. Med en høyere lønn er det størres sjanse for at du klarer å spare penger utenom forbruket ditt. Det er selvfølgelig de som har et overforbruk uten like (har du sett «I lomma på Silje»!), men de som tjener mindre vil måtte bruke en større del av inntekten sin på nødvendige utgifter.

Hva kan vi gjøre med dette?

  • Vi kan være mer bevisst på vår egen lønn. Snakk med andre i ditt fagområdet, gjør litt research og vær villig til å forhandle og vær villig til å se etter andre jobber skulle det være nødvendig for å få en høyere lønn. Selv om dette ikke går direkte for lønn, så fikk ei jeg kjenner min fast jobb der hun var fordi hun var villig til å gå andre steder. Hun informerte arbeidsgiver om at hun ville ha en fast stilling og dersom de ikke kunne gi det til henne, måtte hun gå å se andre steder. Når de fremdeles slepte på bena, søkte hun andre stilliger og ble kalt inn på intervju. Når hun informerte sin arbeidsgiver om at hun skulle på intervju ble hun tilbudt fast jobb innen en uke.

Det var det jeg hadde i dag på kvinner og lønn, i morgen skal vi snakke om investeringer!

Har du et poeng jeg har gått glipp av, vennligst legg det igjen i kommentarfeltet nedenfor. Jeg hører gjerne fra dere. Hvis dere likte denne videoen, gi den en tommel opp og del den med en venn. Har du lyst å følge med på fremtidige videoer, trykk abonner og bjelle ikonet nedenfor.

Ha en strålende flott og uperfekt dag!

 

https://www.storebrand.no/privat/pensjon/slik-er-pensjonen-din-bygget-opp

https://www.ssb.no/befolkning/artikler-og-publikasjoner/dette-er-kvinner-og-menn-i-norge-2018

https://karrierestart.no/lonn-og-frynsegoder/300-lonnsforskjeller-mellom-kjonnene-derfor-tjener-kvinner-mindre

 

#økonomi #kvinnedagen #kvinner #personligøkonomi #lønn #jobb #arbeid #karriere #pensjon

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg