Lykke og takknemlighet henger sammen.

Lykke og takknemlighet henger sammen på en måte ingenting annet henger sammen med lykke. Vi vet at penger ikke (nødvendigvis) gjør deg lykkelig, da både rike og fattige kan være svært ulykkelig. Men den som husker å være takknemlig, vil ha en kilde til lykke i livet. Du kan lese mer om dette og se youtube-videoen fra en TED-Talk som går litt nærmere inn på tanken bak med å følge denne linken (tidligere innlegg).

Et av tipsene til den gamle munken i videoen, er å sette opp stoppskilt i livet, for å minne oss på å stoppe opp litt, se oss rundt og sette pris på alt vi har å være takknemlig for, før vi går videre i livene våre. Så jeg har bestemt meg for at onsdagens innlegg, midten av uka, skal være ett av mine stoppskilt. Og da er det et stoppskilt for deg som leser også! Du kan godt lese videre for å se hva jeg er takknemlig for men det viktigste er at du tar deg litt tid og tenker over hva du er takknemlig for selv.

Jeg er takknemlig for varmt vann og varmepumpen som kan varme meg opp når jeg sitter hjemme å fryser. Jeg  er takknemlig for at jeg har overskudd og mulighet til å bidra til at andre får det bedre gjennom frivillig arbeid. Jeg er takknemlig for pilotprosjekt som gjør at jeg kan prøve e-sparkesykkel til jobb og slipper å sykle disse dagene når det er så glatt (Det hadde gått ille dersom jeg hadde prøvd å sykle på mandag). Jeg er takknemlig for tanteungene mine som lyser opp når de ser meg og som ser på meg som en rollemodell. Jeg er takknemlig for venner som er så tålmodig med meg. Jeg er takknemlig fordi jeg har lært meg om mål og har satt mål som skremmer meg litt (i morgen må jeg ut å treffe nye mennesker). Jeg er takknemlig for forfattere som har stått på og ikke gitt opp når de har fulgt drømmen sin og nå lager gode bøker som jeg kan lese. I disse dager er jeg spesielt takknemlig for forfatteren bak min favorittserie som kommer med en ny bok om fire uker. Jeg er takknemlig for internett som gir meg muligheten til å ikke bare skrive disse ordene og publisere det, men er en utømmelig kilde for informasjon, kunnskap og inspirasjon til blant annet trening (skal kjøre en treningsvideo etter disse ordene er skrevet). Jeg er takknemlig for deg som leser disse ordene, Tusen takk!

Jeg er takknemlig for at det største problemet jeg har akkurat nå, er det som ser ut som sølvkre i leiligheten min. Jeg er takknemlig for leiligheten og mine foreldre som hjalp meg med et lån for å få den. Jeg er takknemlig for at jeg har lært så mye om økonomi, at selv med mye lån, har jeg ganske god kontroll på alt som skjer. Jeg er takknemlig for sola og at vi nå er på vei inn til lysere tider. Til slutt er jeg utrolig takknemlig for familien min, som når som helst blir en til, når den nye nevøen min kommer til verden. <3

Håper dere har en strålende flott og uperfekt dag!

#takknemlig #takknemlighet #lykke #glede

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg