Marsbudsjettet – ferdig

Budsjettet for mars er nå ferdig og blir her delt med dere. Jeg forsøker noe nytt i denne spesielle måneden vi nå har hatt. Jeg legger ut hele budsjettet mitt, også her i bloggen. Jeg ser at skjermdumpene har blitt tatt helt likt, men ingenting er utelatt.

Mars har vært uvanlig, og jeg har har hatt to store, uplanlagte (på forhånd) utgifter. Jeg har vært klar over de, mens jeg gjorde innkjøpene men jeg har også stolt på at jeg klarer å orde det i budsjettet etterpå. Se videoen nedenfor for å se hvordan jeg løste en 150 % økning i mat-utgiftene og en ekstra utgift for bloggen.

Disse dager minner meg veldig om hvordan jeg hadde det, den gangen jeg begynte å budsjettere. Jeg var i en svært usikker økonomisk situasjon – jobbmessig, med kontrakter som ble forlenget med 3 måneder av gangen. Jeg visste aldri om jeg ville ha en jobb tre måneder frem i tid (eller kortere tid) Jeg hadde ikke store utgifter men jeg hadde store drømmer. Jeg ønsket å eie min egen bolig, men først ønsket jeg å kunne klare meg uten lønn en periode.

Plutselig, med et budsjett og kontanter for alt jeg kjøpte i butikken, hadde jeg 2000 kr ekstra i måneden. Det var 9 % av inntekten min, og dette var penger jeg hver måned brukte på …. Blæææhh…. Fordi de var tilgjengelig.

Vi sier; ikke spar det som er igjen på slutten av måneden, bruk det som er igjen etter sparing. Og det er det et budsjett og da spesielt et nullbasert budsjett, gjør så veldig tydelig for oss. Med et nullbasert budsjett bestemmer jeg på forhånd hvor jeg vil at hver eneste krone jeg får inn skal gå til. Og selvfølgelig skjer endringen i løpet av måneden, denne måneden, som dere vil se, var planen å bruke 1000 kr på mat, men i stedet ble det 2500 kr! Men med et nullbasert budsjett, når jeg går igjennom budsjettet, som dere snart skal se at jeg gjør, kontrollerer jeg hvor alle pengene jeg bruker kommer fra, og jeg passer på at alle små-kronene som kanskje er til overs på den ene eller andre kategorien, kan benyttes til det som er best for meg den måneden. Og ikke til …. Blæh!

Videoen av hvordan jeg ferdigstilte budsjettet ligger nedenfor budsjettet mitt (bildene av det i hvert fall), jeg må beklage, jeg trodde jeg hadde funnet en god mikrofon, men det er tre-fire ganger lyden kutter eller blir svært lav. Men siden jeg ikke kunne gå tilbake å ferdigstille budsjettet på nytt igjen, ble det som det ble!

Jeg håper ellers at dere alle har det bra, både fysisk og mentalt. Selv merker jeg absolutt isolasjonen, og bruker mer og mer tid på telefonen med venner og familie. Takk til teknologi-gudene som har gitt oss muligheter til å ringe med video sier nå jeg!

#budsjett #personligøkonomi #økonomi

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg