Organisering av kjøkkenet for å hindre matsvinn

I Eksperiment: Ufør er et av de store utfordringene å klare meg på 1000 kr for frokost og middag, hele måneden. For å klare det fikk jeg eksperthjelp fra min gode venn Benjamin fra Soltoppen Gård. Jeg har allerede skrevet om de, i den første Inspirasjonsinnlegget jeg hadde her. Men i overgang fra gammel til ny bloggplatform, har bildene jeg la ved, blitt borte. Uansett… Ordene og kjærligheten er der.

Mens selve mat-videoen må vente litt, (jeg er jo ikke skikkelig i gang med det enda), hjalp også Benjamin meg med å organiserer kjøkkenet for å få en oversikt, for gjøre det lettere å bestemme hva jeg ville spise hjemme og ikke på butikken, og ikke minst: Stoppe meg fra å handle ting to ganger!

Vi oppdaget fort at mangelen på oversikt hadde gjort at jeg hadde en del gammel mat i frysen…

Dere kan jo se videoen for å se hva vi fant og hvilke tips Benjamin hadde til meg.

BONUSPOENG: 

Bonuspoeng til de som finner ut hvorfor det er en bie med i bildet over!

Benjamin finner du på følgende steder:
Soltoppen gård – Instagram: https://www.instagram.com/soltoppengaard/

Nålebinderen – Instagram: https://www.instagram.com/naalebinderen/

Soltoppen gård – Facebook: https://www.facebook.com/soltoppengaard/

Nålebinderen . Facebook: https://www.facebook.com/naalebinderen/

(Og jeg håper virkelig linkingen fungerer i dag!)

#matsvinn #mat #organisering #kjøkken #pengertapt #eksperimentufør #matbudsjett #soltoppengaard

8 kommentarer
  1. Veldig artig innlegg og video og det er nok MANGE som har det som dette i både kjøleskap og fryser hehe. Jeg har heldigvis blitt en del bedre en jeg var før( nesten som dette).

   1. Tusen takk for en fin kommentar Gnierfru! Det var mye takket være dine videoer jeg våget meg ut på You-tube til å begynne med! <3 Satser på at jeg klarer å holde systemet og har stor tro på det, siden det er et så enkelt system!

  2. Du er godt i gang. Morsom video. Jeg har også stor fryseboks , utenom frysen i kombiskap, og har innført vanen med å gå gjennom den en gang i kvartalet for å få oversikt over hva jeg har og få brukt det. Det er for lett å glemme alt på bunnen ellers. ( Nå synes sikkert Benjamin jeg er flink 😁) Liste over innhold er greit, og det har jeg brukt i perioder. Jeg går gjennom kjøkkenskapene en gang i måneden, for jeg har skap der man ikke ser så mye av hva som står der. Derfor full gjennomgang og rydding. Friske opp hukommelsen.

   Så et par av de hyggelige tingene i juni: Uføretrygden er faktisk trekkfri denne mnd. Ikke nok til å slå ut håret, men nok til å sette inn noe mer på sparekonto til de store regningene om høsten. Pluss litt skattepenger tilbake for min del. Ikke mye, men alt som er pluss, er bra. Så jeg venter tålmodig på penger og har mat nok i frys og skap.

   En tredje ting: Av og til leverer jeg inn noe hos Norsk Tipping. Bare litt, for jeg har dårlige gambler-gener, heldigvis. Man skal tåle å tape. Men..jeg tippet for en femtilapp, en uke senere var jeg innom tippekontoen, og der stod det jo penger jeg ikke visste om, siden jeg ikke sjekker resultater på trekninger. Hadde vunnet ca 2400 kr. 2200 kr ble overført til sparing, de resterende kronene kan få lov å stå til tipping fremover. De varer en stund.
   Selv strømregningen for mai var hyggelig. Fikk den i nettbanken nylig. I vinter var det grøss og gru.
   Alt i alt blir denne måneden ganske ok. Uten at forbruket skal økes, det er helst å få inn penger på sparekontoen som gjelder.

   1. Hurra! Så mange gode nyheter. Å ha trekkfri uføretrygd gir jo faktisk ganske mange 1000-lapper som kan brukes til å slippe den vonde følelsen i magen når regningene begynner å komme ja. Veldig bra jobbet med å planlegge. Det kan du i hvert fall.
    Jeg håper jeg kan bli like god som deg til å holde oversikt over maten jeg har, nå har jeg i hvert fall fått systemet på plass, da er det litt lettere. Jeg vil jo si at jeg heldigvis ikke har en veldig stor fryser, det hadde gått så gale for meg!
    Og forresten, når det kommer til tipping: Jeg har bestemt meg for at jeg må være litt forsiktig. Jeg blir *litt* skuffet når jeg ikke vinner 800 millioner de få gangene jeg tipper. HAHA.

  3. Hallo, Ingrid! Jeg må bare si at jeg elsker prosjektet ditt! Det er veldig kult og inspirerende at du tester ut hvordan du ville klart deg som ufør 😀
   Jeg må bare spørre om en ting jeg ikke helt forstår. Du sier at man får 66% av lønna utbetalt når man blir ufør, men det tilsvarer jo det samme som når man betaler skatt (om man betaler 33%). Er det 66% av den utbetalte lønna man får? Eller er det 66% av hele lønna, altså det samme som når man betaler skatt?
   Håper spørsmålet av forståelig 😀

   1. Hei Elise.
    Tusen takk for tilbakemeldingen! Jeg håper det får folk til å innse hvor alvorlig uførhet er, det har i hvert fall påvirket meg veldig mye! Jeg har i hvert fall dobbelsjekket uføreforsikringen min! (Det kommer en video om uføreforsikring snart).

    Man betaler skatt på uføretrygden. Du kan derfor ta lønnen din før eller etter skatt. Tar du den før skatt, må du også finne det nye skattebeløpet og trekke fra det. Jeg har hoppet over dette og regnet bare ut i fra utbetalt lønn. Mye lettere, men mindre korrekt. Jeg tror ikke feilen er på mer enn noen hundrelapper fra eller til.

    Håper det gjorde det klarere! Og har du noen andre spørsmål, bare kom med de. 🙂

   2. Det er vel 66% av bruttolønn, så du får altså litt over halvparten i uføretrygd. Og skal skatte av det…Blir ikke mye igjen.
    Jeg er ikke helt inne i de nye reglene, siden jeg ble ufør for flere år siden, – og får etter andre regler.

    Jeg får noen hundrelapper mer netto enn bloggforfatter opererer med for seg selv i dette eksperimentet. Følte meg nesten rik bare pga det da jeg så hva hun skulle leve på. 😁

    1. Godt at mitt forsøk er godt for noe. En som har delt tallene sine med meg får utbetalt ca 18.500 kr for seg og ungen som vedkommende har 50 %. Pga feil hos NAV, uteble betalingene i ganske mange måneder og vedkommende brukte kredittkort for å få hjulene til å gå rundt. Pengene ble tilslutt utbetalt men bare for det de skulle betale, rentene som hadde blitt opparbeidet må denne personen selv betale.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg