Men sparer du egentlig pengene?

Har du sett vitsen der kona kommer hjem med MANGE bæreposer, så fornøyd med alle pengene hun har spart, hvor mannen svarer at han allikevel ikke kan se det på kontoene?

Alle oss som har jobbet litt med vår egen økonomi vet jo at det å handle ting på salg, ikke er å spare penger med mindre man kjøper noe man allerede hadde tenkt å kjøpe og nå fant det på salg.

En kollega av meg er super flink til dette. Han har en konto på Prisjakt.no hvor legger inn ulike ting han ønsker å kjøpe, men som ikke haster. Han kan registrere om han ønsker å få en mail enten når denne varen, en eller annen plass, har sunket en bestemt mengde i pris, eller bare at prisen synker. Denne uka kjøpte han et nytt lydanlegg til hytta som tidligere kostet 12.000-noe kroner, til 6000-noe kroner.

Vi er alle enig om at det var et super kjøp og han har spart masse penger.

Eller har han det?

Hva om han hele tiden aldri hadde planer om å bruke mer enn 6000-noe kroner? Da har han gjort et super bra kjøp, fått mye verdi for pengene, men han har jo ikke spart penger…

Hva om han hadde 12.000-noe kroner, men håpet å få kjøpt for billigere. Og nå som han har det, bruker han resten på å kjøpe nye bukseseler, sparkesykkel eller ta kona ut på en ekstra spesiell middag, med full vinmeny? Har han enda spart penger?

Kanskje… Jeg vil gi den en kanskje. For det kan godt hende at han har planlagt å kjøpebukseseler, sparkesykkel og ta madammen med på en dyr middag etter neste lønning men får gjort det nå. Det skal sies at kollegaen min har stålkontroll på alt, så han trenger mest sannsynlig ikke vente til noe lønning for å gjøre noe som helst, men forhåpentligvis skjønner dere poenget.

Dersom du kjøper noe på salg, er det ikke spart FØR pengene ligger på sparekonto. Det er egentlig ikke spart om du bruker de til å kjøpe noe annet du sparte til, med mindre du sparer de pengene du nå ikke lengre trenger å spare til tingen….

Så, sparer du egentlig penger når du er å kjøper på salg?

#spare #sparepenger #salg #kjøp

2 kommentarer
  1. Hehe, jeg har nettopp kjøpt meg to par jeans på salg. Jeg husker ikke sist jeg kjøpte jeans ( noen år siden) og jeg trengte dem. Jeg er typen som bruker klær til de er utslitte. Men sparte jeg penger? Niks, jeg brukte bare mindre ( halvparten, siden det var halv pris) enn om jeg hadde kjøpt de samme da det ikke var salg.
   Akkurat nå er det veldig mange som går nedlesset ut av dagligvarebutikkene med “sparte penger” pga priskrig på påskevarer. Men folk kjøper jo så mye mer enn de hadde gjort med full pris og bruker gjerne MER penger, så den logikken deres gir jeg ikke mye for.
   Og jeg har ikke en gang handlet inn til påske. Jeg skal, men ikke så himla mye.

   1. Jeg er helt lik deg, jeg går med klærne til de er hullete og utslitt! Denne vinteren har jeg faktisk begynt å kaste ting jeg ikke burde bruke lengre. Her er det snakk om klær jeg kjenner igjen når Facebook viser meg bilder fra 10-12 år siden, og jeg fremdeles bruker disse pengene.
    “Salg” på matbutikker har lenge vært trekkmiddler og det som jeg har sett med noen varer, er at de er blir dyrere enn vanlig. Så butikken tjener ikke bare igjen de pengene de reduserer noen varer med å øke andre varer, folk kjøper, som du påpeker, ekstra mye.
    Her om dagen var det en bekjent av meg som la ut ‘skrytebilde’ (han var klar over at det ikke var helt skrytete). Han og tenåringssønnen skal være på fjellet hele påsken og de hadde kjøpt fire sekspakninger med 1,5 liter flasker brus. Så 24 halv-annen litere, 12 flasker til hver på 11 dager (inkludert fredag og mandag), 18 liter. Litt over styr altså!

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg