Mine 2019 smarte mål

Nye mål for et nytt år!

For noen dager siden kunne du lese og se en video om ting jeg anbefaler at du ordner før 2019, som jeg skulle gjøre selv også! Nå har jeg begynt på punkt 2 og 3, lage mål for 2019 og finne ut hvordan jeg skal klare å gjennomføre det. Dette vil også være en video, som du kan finne på Youtubekanalen min.

Gode mål skal være smart. Det vil si Spesifikk, Målbart, Attraktiv/Ambisiøs, Realistisk og Tidsbestemt. Det liker jeg å tro mine mål er. Så da er det bare å begynne, og med de økonomiske målene først. Disse målene er det jeg er mest vant til å lage og gjennomføre!

Gjeld: 

Målet for 2019, med inspirasjon fra i år og i fjor, er å betale 100.000 ned kr på lånene mine. Dette er litt mindre enn målene har vært tidligere, det er det jeg klarer å betale i år, med god grunn. Jeg har i tillegg noen andre mål som krever penger, og skulle jeg nå 100.000 kr litt tidligere på høsten, er det andre ting jeg kan sette pengene mine på deretter. For å nå det må jeg betale ned over 8300 kr i måneden, mot de 6000 noe jeg betaler i dag.

Prosjekt kjøkken: 

Jeg skal pusse opp kjøkkenet mitt nå i sommer, og inkluderer å gjøre deler av stua om til et spiseområde. Til det har jeg tenkt at 100.000 kr er et godt beløp å ha spart. Per nå er det ca 80.000 kr. Dette blir sommerferien min i år, og fordi jeg trenger fagfolk, blir oppussingen gjennomført enten i juni eller august, avhengig av hva som skjer med prosjektene på jobb.

Sparing: 

Jeg sparer ganske mye til oppussingen nå, men jeg har også andre sparemål. Jeg har begynt å investere, og ønsker å investere 14.000 kr til i løpet av neste år. Det er å nesten doble det jeg har investert så langt. Frem til sommeren vil jeg verken kunne betale ned så mye gjeld eller investere, så etter sommeren vil det være kamp om pengene.

Trene: 

Dette er et mål jeg allerede har begynt. For hvorfor vente? Jeg skal fortsette å jobbe med treningsvanen min; å trene/trimme 30 min alle vanlige arbeidsdager. Dette er IKKE inkludert å sykle El-sykkelen til jobb, men det kan inkludere en vanlig sykkel. Per nå er planen å fortsette å gjøre det før jobb. Jeg sier det allerede, jeg tillater meg selv å misse, så lenge jeg klarer å fortsette neste dag! Formålet er ikke å gå ned i vekt, selv om det ville vært helt i orden det også, men å få en bedre holdning, strammere mage, og bli mer fleksibel, i hofter, rygg/skuldre og ben. Jeg overdriver ikke så veldig mye når jeg sier at jeg i hvert fall når knærne mine. Per dags dato når jeg halvveis på leggen.

Blogg/Youtube: 

På bloggen og på Youtubekanalen min vil jeg fortsette å lære og utvikle meg. Det krever eksperimentering, feiling og hardt arbeid. Jeg ønsker å fortsette å publisere tre videoer i uka, i hvert fall til jeg lærer å redigere. Det kan hende det vil ta litt mer tid enn å bare gjøre videoene på nytt og nytt igjen fram til jeg får noe jeg er fornøyd med. 😀 Jeg ønsker å få kjøpt meg et kamera og lære meg å redigere videoer med den. På Bloggen spesifikt ønsker jeg å fortsette med spesifikke innlegg som IKKE kommer på Youtube, og noen youtube innlegg som BARE er på Youtube.

Konkrete mål for Youtube: Øke antall følgere med 10 %  hver måned.  Ny status til sommeren.

Konkrete mål for Bloggen: Begynne å lage en kladd/overblikk over hva som kunne vært med i en bok “Voksen, til slutt”.

Noe jeg ønsker å bli bedre på: 

Jeg ønsker å bli bedre på å diskutere, snakke for meg og holde taler/foredrag. Youtube kanalen er et ledd i det formålet, men i tillegg ønsker jeg å fortsette å jobbe med å formulere meg skriftlig, samt lese/lytte til flere bøker om temaet. Da begynner jeg med de to bøkene jeg allerede har i lydbiblioteket mitt.

Personlige liv: 

I mitt personlige liv er jeg litt stuck. Jeg har i mange år vært for ‘travel’ til å være sosial. Jeg ønsker gjerne å få en familie, men når jeg aldri er ute å treffer nye folk og blir skremt dersom noen i det hele tatt viser interesse for meg, er det vanskelig å få dette til. Jeg skal derfor utfordre meg selv dette året på følgende måter:

 • En gang i måneden skal jeg delta på en aktivitet hvor jeg møter nye mennesker.
 • En gang i måneden skal jeg gjøre en aktivitet som skremmer meg.
 • En gang i måneden skal jeg arrangere en sammenkomst hjemme hos meg. (For mine nåværende venner først og fremst).

Disse tre tingene KAN kombineres, men de utelukker ikke hverandre. For eksempel, deltar jeg på et arrangement med jobben eller Røde Kors vil jeg treffe nye mennesker men det skremmer meg ikke. Jeg kan invitere folk hjem til meg, hvor alle tar med nye mennesker, men det er ikke skremmende. Derfor er jeg litt spent. Denne aktiviteten krever at jeg setter til sides litt ekstra penger, så dette må inn i det nye budsjettet mitt.

Hva er ikke med i år?

I år har jeg utelukket lesing, fordi jeg leser på det nivået jeg ønsker uten å måtte gjøre noe ekstra. Det går aldri en uke, aldri en dag nesten, uten at jeg leser noe. Så det holder jeg utenfor.

Hva om noe gjør at jeg ikke klarer å gjennomføre det? 

Selvfølgelig kan det skje noe som gjør det umulig for meg å gjennomføre. Hvis det for eksempel skulle skje en vannskade på badet mitt, vil jeg nok prioritere å gjøre om på badet skikkelig i stedet for kjøkkenet. Men slik vet man aldri. Som regel går ting som jeg forventer og skulle noe uforutsett skje så er ingen planer, ingen budsjett hugd i stein. Da er det bare å planlegge på nytt igjen! Det er nesten planleggingen som er morsomst uansett!

********

Har du noen mål for 2019? Jeg vil så gjerne høre de, og høre hvordan du planlegger å gjennomføre de spesielt!

#forberedelse2019 #mål #smartemål #2019 #personligøkonomi #lån #gjeld #trene #spare #leve #utfordre

2 kommentarer
  1. Hei. Mange spennende mål for neste år det der. Eg har satt meg et lese og studiemål for 2019. Skal dedikere neste år til å studere hjernen, og ting relevant til den. Altså forsøke å forstå kordan den fungerer, og så ønsker eg å formidle forenklet kunnskap om hjernen på bloggen min. Ved hjelp av lydbøker, notater og repitisjon, håper eg å forstå det er leser/hører. Ønsker også å skrive 2 artikler i uken på bloggen min.

   Eller så ville eg bare gi deg et lite tips. Under INNSTILLINGER – Kommentarinnstillinger – Andre kommentarinnstillinger, er det en hake du kan krysse bort, slik at du slipper at folk må skrive inn Navn: og E-post: for å kommentere. Alt som er ekstra gjør jo at du får mindre kommentarer på innleggene dine.

   1. Tusen takk for tips! Jeg har satt meg litt inn i det nye kontrollpanelet men langt i fra alt! 🙂
    Så mange spennende mål! Jeg er alltid imponert over hvor mye det er med hjernen å lære men jeg har ikke kommet dit at jeg orker å sette meg inn idet. Er rett og slett litt overveldet! Skal bli spennende å lære mer av deg altså.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg