“Mine penger skal tjene meg.”

 

Hvordan man tenker om penger påvirker hvordan man håndterer pengene. Er det noe du ikke liker å tenke på, er det heller ikke noe du vil snakke om og vil jeg også tro at du er i et av følgende situasjoner: 1 – Du har akkurat nok til ditt forbruk men har ikke ikke spart opp for fremtiden. 2 – noen andre håndterer de for deg og gir deg tilgang til de. (En slags ukelønn). 3 – Du er super rik og det er faktisk umulig for deg å bruke de opp.

Her om dagen hørte jeg på en video med “One big happy life” (ja, jeg hører på videoene) og de sa noe i forbifarten som jeg bet meg merke i. “Pengene skal tjene meg” “Our money is serving us”. Siden jeg ikke er i et par, blir det meg i stedet for oss. ;-p

Dette uttrykket opplevde jeg som viktig av flere grunner og jeg tar forklaringen ‘baklengs’ med å forklare det siste ordet først, osv.

 • “meg” er høyst individuelt. Det jeg vil ha, vil kanskje ikke andre ha. Mine penger skal tjene meg, dine penger skal tjene deg. Det er opp til meg å passe på at mine penger gjør det ytterste de kan for å tjene det jeg ønsker og drømmer om, både i dag og det jeg vil ha i fremtiden.
 • ‘tjene’ sier hvilken status pengene bør ha i livet. Jeg skal ikke la pengene styre meg, jeg skal ikke tilbe pengene, pengene skal tilse at jeg får et bedre liv, i dag og i fremtiden. Jeg bestemmer over pengene, hvor de skal og hva de skal gjøre. En rotten sjef mister ansatte, en rotten pengesjef, mister pengene. En liten PS her: alle som har hatt ulike ledere, vet at gode ledere legger til rette for at du skal gjøre jobben din, og det er det vi må gjøre for pengene våre også. Vi må legge til rette for at de faktisk kan tjene oss. For eksempel med å investere i fond, i stedet for å spare pengene i banken…
 • “Mine penger” handler litt om det jeg skriver i første punkt om “meg” men her har jeg også et punkt om at jeg har faktisk vært på jobb 37 timer i uka, 47 uker i året, for de pengene jeg tjener. Jeg har brukt tid og utført en samfunnsoppgave, og det har tjent meg penger. Når jeg bruker såpass mye av tiden min på jobb, er det nesten litt respektløs av tiden jeg bruker der, om jeg sløser pengene på noe som ikke er viktig for meg. For eksempel: Jeg er ikke på jobb mellom 8 og 16 hver dag, for å kunne kjøpe så mye cola og sjokolade jeg bare kan klare å spise/drikke. Jeg er ikke på jobb 40 timer i uka (inkludert lunsj), for å feste og ha hang-over hver helg (og jeg får hangover om jeg drikker mer enn to glass). Da er det mye mer viktig å spare til fremtidige ferier, boliger og pensjonsalderen, sånn at jeg har mulighet til å gjøre ting og ikke bare sitte i hjemmet mitt og vente på besøk, fordi drivstoffprisen har igjen økt og jeg må spare opp til å fylle på tanken.

Så nå har jeg lyst til å gå igjennom budsjettet mitt, både det månedlige og det årlige, samt noe mer langsiktig planer og stille meg selv spørsmålet “Kan pengene tjene meg mer enn den verdien de gir meg nå?”

Tjener dine penger deg?

#personligøkonomi #spare #sparing #investering

2 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg