Når de viktige nyttårsforsettene blir vanskelig

Noen nyttårsforsett er viktigere enn andre; er man svært overvektig er det litt viktigere å gå ned i vekt enn å ha det ryddig i leiligheten, og har man låst seg inne i en boble av travelhet i mange år og nå håper å åpne seg opp til å treffe en mann, er det viktig å faktisk gå ut å treffe folk. Problemet for meg er at jeg er superflink til å treffe random mennesker, jeg er ikke flink til å treffe nye venner. Fordi jeg ikke har noen problemer med å stille meg opp på foran mange mennesker og ta ordet, er det ikke så mange som tror meg når jeg sier at jeg er introvert men jeg ser på det som ‘test’ (uten at jeg faktisk tester) om folk kjenner meg eller ikke. For når jeg ganske opprørt sa hjemme for et år siden; “den og den tror meg ikke når jeg sa jeg er introvert, men jeg er det!” fikk jeg denne responsen fra pappa, IKKE sagt sarkastisk: “hehe. Det er ikke en overraskelse [at du er introvert] Ingrid”.

Hva er poenget med dette: Jo, det ene målet mitt for 2019 er å ha minst en aktivitet i måneden, hvor jeg treffer nye mennesker. Det andre målet mitt er å gjøre noe som skremmer meg hver måned og fordi det å treffe nye potensielle venner er kjempeskremmende for meg, vil disse to tingene ofte være en og samme aktivitet.

Aktiviteten jeg skulle gjøre i januar for å treffe nye mennesker, var å være med på en brettspillkveld som arrangeres på biblioteket i Stavanger. Før jul møttes de på søndager (sto det), i år er det på torsdager. Det var første grunn for angst (småangst, ikke får-ikke-puste-angst). Når jeg la planen for hva jeg skulle gjøre i januar såg jeg for meg at jeg skulle gjøre dette på en søndag. En rolig søndag uten andre aktiviteter. Planen ble feil!

Det begynner klokken 17 og varer til 21. Begge klokkeslettene OG kombinasjonen ble an kilde for uro. Kl 17 er rett etter jobb. Jeg måtte dra direkte fra jobb uten å forberede meg. Og hva om jeg kom for tidlig? Hva om jeg og en annen person bare satt i en halvtime å ventet på at noen andre skulle komme. Hva om jeg kom for sent og alle hadde begynt å spille noe? Det varer i fire timer?Så lenge? Det er lenge å sitte å snakke med folk man ikke kjenner. Og ferdig så sent som 21? Når det er i Stavanger betyr det at jeg ikke kommer hjem før kl 22. Jeg liker å legge meg før dette, helst. Som dere ser, begynte jeg allerede når jeg oppdaget dagendringen å finne opp mulige unnskyldninger for å ikke gå.

Så i begynnelsen av uka måtte jeg innse at dersom jeg skulle prøve brettspillkveld, så måtte det bli denne uken. For neste uke er det siste torsdag i januar, og da skal foreningen treffes. Det var nødt til å bli denne torsdagen. Og en liten bit av meg håpet at noe ville skje som ville gjøre det upraktisk å gå denne torsdagen. Hva skal jeg spise? Hvor spiser jeg? Hvor mye vil det koste? Når må jeg dra fra jobb? Hvordan gjør jeg det med klær? Skifter jeg fra turklærne når jeg kommer frem (jeg har på turklær/treningsklær siden jeg er aktiv til og fra jobb), eller biter jeg tennene sammen og har på vanlige klær under regntøyet og fryser litt? Blir jeg for trøtt? I løpet av hele gårdagen gikk jeg frem og tilbake. Skal, skal ikke. Til slutt, i lunsjen, nevnte jeg det til en kollega av meg. Hun er like gammel som meg og vi delte kontor sammen før vi flyttet ut til der vi holder til i dag. Det var hun som fikk meg på Tinder den korte perioden jeg prøvde det og det er hun som vet hvor ukomfortabel jeg er med å treffe nye mennesker. Hun sa til meg:  “Så spennende! Nå har du sagt det til meg og i morgen skal jeg spør deg hvordan det gikk!” Og slik ble jeg låst inn i det. Jeg fikk noen til å følge meg opp og passet på at jeg gjorde det jeg sa jeg skulle.

Så i går gikk jeg akkurat når jeg skulle fra jobb. Jeg tok bussen, jeg var innom butikken å kjøpte noe ‘mat’ (ikke noe sunt), jeg fant ut akkurat hvilket rom i biblioteket det var, og jeg gikk dit. Jeg var nummer fire i rommet. Det var litt angstfylt, spesielt siden jeg ikke så Den forsvunnede Diamant eller Cluedo (min favoritt) noen plass. Det hjalp ikke når de begynte å nevne hvilke spill vi kunne spille, hva som var deres favoritt (ingen av disse kjente jeg igjen) eller det at de syns det var kjempe morsomt når jeg nevnte at mine favoritter var Cluedo og av og til Den forsvunne diamant. Jeg gjorde dette derfor til en vits når flere kom og de spurte meg det samme.

Alt i alt hadde jeg det kjempe gøy i går! Man må ikke være der hele tiden men jeg gikk ikke før 2030. Det er veldig avslappende om når man kommer og når man ikke kan komme, det passer ikke alltid. Jeg satt med de samme tre mennene og spilte to ulike spill. Det ene var kjekkere enn det andre. Jeg var hjemme til 2130, og fikk laget meg skikkelig mat før jeg la meg.

Brettspillkveld skal jeg på igjen!

#sosialangst #introvert #nyttårsforsett #skummet #ekstrovert #nyevenner #venner

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg