Nytt budsjett for april

Budsjett er nøkkelen for at jeg skal kunne oppnå mine økonomiske drømmer fortere. Det er som som et kompass som styrer skuta i rett retning. Dine økonomiske mål er kartet.

Når jeg budsjetterer er det to ting jeg ser etter: 1 – Blir alle regningene mine betalt? 2 – Hvor mye blir småbeløpene her og der, og hvordan kan jeg på best mulig vis bruke de til å oppnå mine økonomiske mål?

Få drømmer og mål kan oppnås uten en en god økonomi (god økonomi = Gjelden blir mindre, ikke større og kontroll på alle utgifter), om det er å kjøpe noe stort, reise jorden rundt, eller ha økonomisk frihet til å jobbe mer med hobbyer enn å tjene penger.

Derfor er det så viktig for meg å budsjettere, for jeg er absolutt en drømmer! Jeg drømmer om lange reiser, oppussing, bygging av hus, tidlig pensjonering, og å kunne støtte alle de veldedige prosjektene jeg kommer over. Ingenting kan skje uten at jeg tar kontroll over økonomien min.

Det er en spesiell tid vi lever i nå. I januar hadde jeg en helt annen plan for april, enn det jeg har nå. Planene mine var, før Korona kom og snudde ting på hodet, å utnytte en eventuell tilbakebetaling av skatten for å redusere boliglånet. Ikke at jeg får tilbake de 3000 kr jeg skal ha, denne måneden. MEN jeg hadde spart opp penger for en eventuell skattesmell. Og de skulle jeg bruke til å betale lånene mine. Korona endret den planen. Nå tror jeg ikke helt at jeg kommer til å bli permitert men jeg kan ikke si det med sikkerhet. Noen kollegaer har allerede blitt det. I stedet for å betale ekstra på lånene, sparer jeg pengene i stedet. Jeg har fyllt opp bufferen min, og jeg skal fortsette å fylle opp. Og når samfunnet kommer tilbake til det nye normale – da kan jeg ta det jeg har spart opp og hive det på lånene mine. Det er planen akkurat nå.

Dere er velkommen til å se hvordan jeg gikk frem for å lage det nye budsjettet, hvilke justeringer som er blitt gjort, med å se på denne videoen:

#personligøkonomi #økonomi #budsjett

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg