Om et år-spillet

Å gjøre endringer, å sette mål og faktisk gjennomføre er ikke lett, og da kan det være gøy å ha en liten lek for å øke motivasjonen. Skal jeg være helt ærlig, syns jeg også det er ganske skummet, som om jeg øker sjansene mine for å bli skuffet. Derfor har jeg tidligere ikke forsøkt å tenke for mye, for konkret, hvordan jeg vil at fremtiden skal se ut. MEN.

Det som er gøy med en blogg man har hatt en stund, er hvordan jeg kan gå tilbake til begynnelsen og se hvordan jeg tenkte for to år siden. Og der fant jeg dette innlegget: “Hvor er du om ett år? Spørsmålene å stille for å komme deg dit.” Når jeg leste meg igjennom det, var det ikke så vondt allikevel. Selv om jeg nå er to år etter, og det som egentlig var viktigst, ikke har skjedd.

Jeg betalte ned 100.000 kr på boligen min det året, og året etterpå. Jeg har betalt ekstra på studielånet, men det tok meg to år å betale ned 50.000 kr. Jeg jobber enda med leiligheten min, da interiør ikke er helt mitt talent. Jeg har fast jobb jeg er fornøyd med, og jeg skriver faktisk denne bloggen fremdeles. Men jeg har ikke funnet meg en mann. Akkurat den koden har jeg ikke klart å knekke. Men nå jobber jeg mer aktivt med det. Derfor er det viktig å være ærlig på spørsmål 3.

Så, for å gjøre noe skummelt denne måneden, skal jeg svare på spørsmålene selv. Hva jeg svarer, er egentlig ikke så viktig for deg men har du noen råd, kom gjerne med de.

1. Hvor ser du deg selv om et år? Hvor ser du deg selv om fem år? Hvis du kan være i et bedre sted, jobb, forhold, penger, hvordan vil livet ditt være om 1 år? Begynn med 1 år, for kortere perspektiv er mer realistisk og motiverende. Når du har et bilde på det, hvor vil du være om fem år? 

Om et år: om ett år har jeg blogget i tre år. Om et år har jeg laget videoer i halvannet år. Om ett år har jeg et fantastisk kjøkken, jeg har betalt mamma og pappa 50.000 kr av lånet jeg har hos de. Og jeg deiter en mann som også syns det er gøy å drømme om fremtiden for så å gjøre noe aktivt for å oppnå det.

Om fem år er jeg inne i mitt siste år som noen i 30-årene. (wow!) jeg har fått noen unger, vurderer kanskje adopsjon eller fosterhjem, har flyttet til en større bolig og enten leier ut denne eller har solgt den. Lånet til mamma og pappa er betalt tilbake, og jeg har blitt mer kjent som ‘hun, Voksen, til slutt’ dama som hele tiden snakker om økonomi.

Dessuten har jeg da begynt å spare masse til pensjon. Jeg investerer og er ‘godt på vei’ til å ha investert en million. For å være “konkret”. hehe.

2. Hvordan kan jeg få en god start på å oppnå målet? Det er vist nok lurt å ha en tydelig “NÅ starter jeg” og ha noen lette vinn når man begynner på måloppnåelse. Begynn med noe som gir motivasjon til å fortsette, ikke begynn med det vanskeligste. Her trengs det litt akselerasjon for å komme opp de tyngste bakkene.

Det er sant det de sier, om biologiske klokker dessverre. Det er en begrenset tid en kvinne kan få barn på og ønsker jeg å få barn, (og ikke gjøre det alene eller med en nesten fremmet), hadde det vært greit å treffe noen om ikke så lenge. Derfor er det ene, konkrete målet mitt for året, å hver måned delta på en aktivitet hvor jeg har mulighet til å treffe nye mennesker.

Det jeg også har merket er at hver gang jeg prøver noe jeg syns er skummelt, øker også selvtilliten min. Jeg blir tryggere på meg selv. Så jeg må fortsette å prøve nye ting. Det store nå, er å for første gang planlegge og gjøre store endringer på kjøkkenet mitt. Jeg er ganske redd. Men klarer jeg dette, vil jeg også en gang klare å gjøre det i en større skala. Og når det kommer til blogg/Youtube, så må jeg bare fortsette. Det kan hende jeg må redusere hvor mye jeg poster, for å ha tid til et liv utenom, men det tar vi som det kommer.

3. Hva er hindrene mine? Hva har tidligere gjort at jeg ikke har oppnådd målet? Dette er lurt å tenke igjennom, for da vet du hva du må overkomme, hva som kan stoppe deg, og hva du må gjøre for å hindre at du snubler i de. 

Jeg anser meg selv ikke som særlig modig. Det som skremmer meg, har jeg i mange år unngått. Å sette meg selv i en sårbar situasjon med noen nye. Stole på at andre ikke kommer til å såre meg. Stole på at jeg ikke kommer til å gjøre noe dumt. Det er litt som å hoppe fra fem-meteren (eller høyere/lavere avhengig av hvor du er på høydeskrekk-måleren). Rasjonelt vet du at du lander mykt i vannet. Rasjonelt vet du, at det eneste du må gjøre, er å holde ben og armer samlet, holde kroppen rett, med hodet opp. Og ikke se ned ‘fordi det tar så lang tid før du treffer vannet’. Rasjonelt er det enkelt. Men å få det følelsesmessige med, det er vanskelig. Det er altså mitt største hinder, og jeg løser det med å fortsette å utfordre meg selv, fortsette å gjøre ting jeg syns er skummelt og utvide horisontene mine slik.

Så, da har jeg gjort noe skummelt i dag også. Jeg har våget å drømme spesifikt, og så håper jeg at den ulogiske frykten min, om at det å drømme spesifikt gjør at noen får en alvorlig sykdom, er i en ulykke eller dør, ikke skjer.

Ja, det er også en frykt å ha.

#ometår #mål #fremtid #drømmer #frykt

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg