Penger jeg har ignorert fordi jeg har ignorert de…

Jeg har egentlig hatt en konto med penger som jeg ikke har fortalt noen om, fordi jeg har ignorert de så lenge. Logikken er der ikke, men som vi alle vet, hodene våre er ikke logisk alltid, ikke sant?

Tingen er at for 4-5 år siden opprettet jeg og min da romkamerat en depositumskonto sammen. Vi satte begge inn 4000 kr. Så solgte huseier leiligheten og vi flyttet ut. Han flyttet tilbake til Sverige og jeg skulle ordne depositumskontoen. Som jeg selvfølgelig utsatte. Så ringte han, han var blitt syk og trengte pengene. Så jeg overførte bare penger fra min sparekonto, mot at jeg fikk alt i depositumskontoen. Og så utsatte jeg litt til. Etter et år fant jeg ut at både han og jeg måtte signere for å få pengene ut, så jeg utsatte litt til… Ser dere hvor mine laster har vært opp igjennom? Vel, nå har jeg utsatt i svært mange år, og for å være helt ærlig var jeg faktisk på vei til å forkaste de pengene. Som i mitt hodet var bare 4000 kr, to ganger. Igjen, ikke logisk i det hele tatt, men når man først er litt ulogisk, så kan man like gjerne være veldig ulogisk også…

Helt til i går. I går fikk jeg en telefon fra den tidligere romkameraten. Han har blitt frisk etter tre år (!) og var tilbake i Norge for å jobbe. Han skulle få seg en ny leilighet og hadde betalt depositum, men til FEIL KONTO!  Vent litt, det er ikke det som er den største nyheten. Feil konto altså. Jeg spurte hvor mye han hadde satt inn. 40.500 kr!! Det var den største nyheten. Jeg håper leiligheten de har fått seg er sinnsyk bra, med tanke på at vi den gang betalte 8000 kr. HAHA! Nå fikk vi det i hvert fall travelt med å stenge kontoen. Jeg vil få 8000 kr pluss rentene som har samlet seg sammen de 4-5 årene de har stått på konto, og han får 40.500 kr som han kan sette på den korrekte depositumskontoen.

Det eneste jeg nå er usikker på, er når pengene ble satt på konto og hvis det var før jul, vil det stå registrert i mine skattepapirer at jeg har 40.500 kr mer enn jeg har? Tror jammen jeg skal ta meg en liten chat med skatteetaten for å høre om det. For det kan ødelegge at jeg får penger tilbake på skatten…

Uansett, her har du min utsettelseshistorie som jeg måtte innrømme, siden jeg får 8000 kr ekstra inn på konto denne måneden. Og jeg må finne ut hva jeg skal gjøre med de 8000 kr jeg egentlig hadde gitt slipp på….

Har du noen skjulte penger? Vær ærlig nå! Jeg er sikker på at ingen har kommet på å spør deg før!

#flau #hemmelighet #penger #personligøkonomi

2 kommentarer
  1. Artig med en slump penger du overraskende kan regne med igjen 🙂
   Ble sittende og tenke; tror ikke jeg har noen hemmelige penger på den måten (da er de i så fall hemmelige for meg også…)

   1. Så greit! I og med at jeg har fokusert på pengene mine de siste to årene, så har jeg vurdert om jeg ikke burde fått tak i de. MEN, så kommer alle MEN-ene til syne (og ikke på den morsomme måten). MEN da må jeg finne ut hvilket kontonummer depositumkontoen hadde har. MEN da må jeg finne ut igjen hva vi måtte sende inn til banken igjen. MEN da måtte jeg finne kontaktinformasjonen til min tidligere romkammerat. MEN da måtte jeg innrømme at jeg har utsatt å få ganske mye penger tilbake. MEN da måtte jeg innrømme at jeg er lat med pengene mine. Det er mange innrømmelser og mange MEN-er. 8000 kr var vel verdt å kunne late som om jeg var mer ansvarlig enn jeg er?
    Så viser det seg at en sikker chat-samtale fra begge oss, løste problemet. Og pengene kommer på konto på mandag.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg