Prosjekt Ufør: en beskrivelse

Å bli ufør er det verste som kan skje med deg økonomisk, det betyr en permanent nedgang av inntekt og permanent nedgang i muligheter for å jobbe deg opp i en bedre situasjon. For meg er det å bli ufør en av mine store frykter og denne måneden skal jeg utfordre meg selv med å leve på 66 % av lønnen min, som er hva jeg ville fått, hadde jeg blitt ufør og ikke hatt en uførepensjon.

Denne måneden vil dere se meg sette opp og følge et budsjett som er ganske mye mindre enn mitt vanlige budsjett, dere vil se meg snakke meg igjennom flere problemer, jeg skal for første gang planlegge maten for måneden og handle frokost og middag til 1000 kr på en måned (Som budsjettet er på nå).

Du kan også hjelpe med å fortelle meg om utfordringer du eller andre har møtt som ufør og kom gjerne med forslag til videoer om ting jeg kan ta opp under forsøket mitt.

Jeg gleder meg for å prøve dette men jeg gruer meg til å klare meg på budsjettet, slik det ser ut nå. Vi får se om jeg gjør noen justeringer nå, de siste dagene før måneden begynner.

Hva tror du? Kan dette bli interessant eller tror dere jeg vil feile? Jeg er i hvert fall heldig som kan feile….

#ufør #budsjettutfordring #personligøkonomi #økonomi

6 kommentarer
  1. Hehe, lykke til! 👍🏻
   Jeg har levd på uføretrygd i mange år og rister bare på hodet når en del mennesker, inkludert politikere, tror det er så lukrativt og bra betalt at folk “ikke gidder jobbe”. Jeg ble alene med flere barn..og så ufør etterhvert. Barna er voksne, jeg alene, og den dag i dag er jeg stolt over at jeg klarte det. Jeg er spesialist på å sjonglere på budsjett, aldri hatt en inkassosak, for det er “døden” for økonomien. Selv purringer bør unngås, for purregebyret er også mye penger når man har nesten ikkeno.Vi var noen uføre som diskuterte uføretrygdens beløp, og vi fant ut at det alltid ser ut til å være ca 5 tusen kr for lite netto i mnd for at livet skal være noenlunde greit. År etter år er det liksom denne mankoen. For ikke tro at politikerne ser på SSB sine statistikker over hva man minimum må ha for å leve…😏
   Likevel vet jeg at jeg er blant de heldige. Jeg bor ikke i f.eks. Oslo med husleie til å spy av..og jeg er veldig flink på økonomi og budsjett og sånt. Det er ikke alle som har like stor økonomisk sans, uten at de skal kritiseres for det, for folk er forskjellig utrustet.

   1. Tusen takk, jeg kommer til å trenge det! Veldig bra refleksjoner, jeg innser mer og mer hvor lett det er for dette å gå riktig ille. Har man ikke en god buffer (og det tar lang tid å spare opp dette når man lever på uføretrygd, som du vet), skal ikke mye skjære seg før man må bruke kredittkort for å kunne reparere lekkasjen i hjemmet, bilen/sykkelen, eller noe annet.
    Jeg jobber med å sette opp budsjettet mitt nå, og prøvde først SIFOs referansebudsjett. Når jeg la inn mine reelle lån-utgifter (bolig og privatlån), forsikring og sparing, var jeg 3000 kr i minus. Og det var uten donasjon, som jeg alltid vil prioritere (kjennes godt å kunne gi noe) og ferie-sparing.

  2. Så kult prosjekt! Kunne tenkt meg å gjort det samme egentlig! Jeg har jo et prosjekt gående der jeg sparer opp det jeg mangler for å kunne gå ut i ulønnet permisjon i mange måneder neste år, men å kunne greid meg på bare 66% av lønna hadde vært veldig kult. Jeg tror jammen jeg skal prøve å regne litt på det, jeg også. Takk for inspirasjon! 🙂

   1. Ja, jeg håper dette kan bli bra. Ikke bare for å gi meg og andre en forståelse på hvordan livet kan snus på hodet, ganske plutselig. Du og jeg har jo uansett den fordelen når vi velger å kutte budsjettet, at skjærer det seg, har vi sparepengene som blir fornyet neste måned med neste lønn.
    Gi meg gjerne en tilbakemelding på hvordan du opplever å kutte forbruket ditt så mye og hva tenker du om situasjonen til de som faktisk lever på 66 % av lønnen sin, til de blir pensjonister?

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg