Ryddevlog – Før og etter gjestene kommer

Rydding, en av mine store svakheter. Jeg må ha folk på besøk for å få startet ryddingen hos meg, og det skjedde i helga. Folk kom for å spise kake og jeg måtte få leiligheten opp til en viss standard.

For å hindre prokastinering, utsettelser og lange pauser, må jeg ha en detaljert liste over hva jeg skal gjøre. Enten i minutter eller i oppgaver. En annen fordel er at jeg kan stryke ut ting etterhvert som de er gjort. Og slik håndterte jeg ryddingen.

Ettervideoen måtte filmes neste dag, da bena mine hovnet opp og var smertefulle etter 7 timer med gåing på sanitetsvakt, 4-5 timer med rydding og to timer med gjester hvor jeg både sto og gikk, i kombinasjon med varmen. Andre som har hatt det problemet? Det er fryktelig ubehagelig men heldigvis har jeg bare opplevd det en gang tidligere, på 30 års dagen min.

Er du en av de som klarer å rydde litt og litt hver dag eller utsetter du til skippertakene som jeg må ta? Har du noen tips til meg, vil jeg gjerne høre de!

Snurr film!

#Ryddevlog #rydde #før #etter

2 kommentarer
  1. Jeg er ikke så god på å ha det rotete rundt meg. Jeg rydder ting tilbake på sin plass når jeg er ferdig med det. Rydder etter middagen med en gang vi har spist. Har en fast runde hver søndag morgen etter frokost hvor jeg støvsuger, tørker støv, vasker badet og vasker over gulvene om det trengs. I tillegg støvsuger jeg en gang i uka, kanskje to om det trengs. Jeg vasker klær to ganger i uka. Nå bor ikke jeg alene, jeg har to barn som hjelper til med å rote 😂 Jobber med å få de til å rydde etter seg, og at de skal bidra litt til husarbeidet 😊 Det går litt opp og ned 😂
   Noen ganger synes jeg at jeg er litt for ryddig, og at jeg var hakket mer rotete. Jeg kan og så si at jeg er minimalist, og det hjelper nok også på at det er lettere å holde det ryddig. Må presisere at barna mine ikke er minimalister, de er som barn flest og elsker å dra hjem det ene og det andre.

   1. Det er det jeg ikke helt skjønner, hvordan man bare rydder tilbake etter man er ferdig med det! Eller kanskje jeg skal si; jeg skjønner ikke hvorfor det er vanskelig for meg å rydde noe tilbake igjen, når jeg er ferdig med det. Kanskje det handler om at jeg ikke vil si ‘jeg er ferdig med dette nå’…

    Det å ha faste rutiner er jo supert, (og mens du leser den neste setningen, vit at jeg innså motsetningen først mens jeg skrev det) men jeg tror det er lettere når man har barn, til å ha rutiner… På søndagene spiser jeg sjeldent frokost, da ligger jeg som regel lenge og leser. Står opp til en rolig morgen og finner kanskje på noe på ettermiddagen. Og det var mens jeg skrev dette, at jeg innså at jeg faktisk har en søndagsrutine…. HAHA! Muligens jeg kan få med noe rydding der inne også. ;-p

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg