Se andre gjør det, for å tro at du kan følge drømmen.

View this post on Instagram

Comebacks > setbacks.

A post shared by Boss Babe (@bossbabe.inc) on

I går kom jeg over bildet over på Instagram og det slo meg plutselig: Det er lett for oss å forvente at barn aldri gir opp når det skal lære å snakke, gå, sosiale normer, samfunnets kultur og mer. De har så mange folk rundt seg som kan det, at det er naturlig å tro at dette er noe ‘alle’ kan.

Men hva med når vi er voksne og har lyst til å gjøre ting litt annerledes? Hva med gründeren? Forfatteren? Skuespilleren? Kunstneren? (Legg gjerne til yrker selv). Hvordan skal de som ønsker å gjøre noe litt annerledes enn A4 jobben klare å fortsette å reise seg når de faller ned. Når man ikke har folk rundt seg som viser at det er naturlig å klare det? Eller ser andre reise seg igjen etter det 50-ende fallet?

Det jeg konkluderer med, er at det er derfor vi bør søke etter mentorer. Og jeg mener ikke at vi trenger noen som setter seg ned med oss å forklarer hvordan ting skal gjøres. Det er ikke som om vi setter barn ned og forklarer at de må ta en fot foran den andre for å gå. Men med å finne folk rundt oss eller i verden der ute, som vi kan ‘studere’, se hva de gjør som vi syns er ekstra bra, hva det er med de, som taler til oss, så vil vi se at det er mulig å oppnå andre ting enn det vi ser i det daglige.

Og jeg mener andre ting, ikke større ting. Det er noe jeg syns ofte blir fremstilt feil, spesielt av instagram-kontoene som den jeg viser over bare er en av mange av. Der snakker de om ‘greater things’ enn A4-jobbene. Men er det virkelig viktigere jobber enn det å jobbe på sykehuset og ta seg av de som trenger hjelp der? Eller på sykehjemmene hvor mange gamle tilbringer sine siste år? På skolene hvor barn lærere å lære, bygge nettverk og trår sine første steg ut i fra familiens trygge sfære? Hva med de som holder veiene ved like- som gjør at vi kommer oss trygt til jobb hver dag eller de som gjør at vi slipper å grave ned søpla vår i hagen (eller kjøre den til søppelhaugen selv). Nei, det er mange viktigere jobber der ute enn det å være gründer eller å følge egne drømmer. Men det er skumlere å gjøre det, fordi det er færre som går denne veien.

Så i dag skal jeg tenke litt over hvilke folk jeg har rundt meg, både IRL og på nettet, som jeg kan se på som mine mentorer. Som har gått litt egne veier, turt å være litt skremt, men fortsatt allikevel. Hva med deg?

#mentor #inspirasjon #drøm #drømmen

2 kommentarer
  1. Flesteparten jeg har IRL har standard-varianten. Selv om en del har turnus av ulike varianter, er jo det også en del av “standarden”. Derfor tyr jeg stort sett til YouTube og blogger når jeg ser etter inspirasjon til de som ikke er helt A4.

   1. Har du mange venner utenom som ønsker å dele såpass mye personlig som vi gjør? Av og til føler jeg at alle har samme ønske om å inspirere med sin egen historie og synspunkter, mens andre ganger føler jeg at ingen andre helt skjønner hvorfor jeg blogger slikt.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg