Sparetips 6: Spar penger på Trening, tren med Youtube

Sparer meg: 500-700 kr måneden

Støttemedlem… Det er det jeg alltid endte opp med å være på alle treningssentrene jeg noen gang har vært hos. Som et barn av lagspill, har det alltid vært vanskelig for meg å dra å trene, bare for min egen del. Det å ha et lag som ventet på meg, var motivasjonen jeg trengte. På treningssenter får jeg ikke den følelsen, og dermed har mønsteret mitt alltid vært: Super aktiv den første måneden, så et år uten å gjøre noe som helst, før jeg til slutt kansellerer abonnementet.

I mange år var problemet at jeg hadde et bilde av hvordan man var ‘kul’ voksen, og den ville jeg være. Vi har sett henne og venninnene hennes på TV og filmer: De som går med stramme tights i flotte farger, til Yogastudioene, Pilates eller treningssentrene. De drikker smoothies og annen drikke fra fargerike beholdere og de er vakre når de svetter også. Jeg ville være henne men det ble aldri helt slikt.

Venninner er faktisk en god ide. I to år var jeg og bestevenninnen min å trente en gang i uka og det er det nærmeste jeg har kommet fast trening siden jeg sluttet håndballen for 18 år siden…

Jeg oppdaget også gleden med Yoga for noen år siden. Da gikk jeg på et introduksjonskurs (fast time) og fikk et klippekort fra foreldrene mine som måtte brukes opp i løpet av 6 måneder. Jeg gikk på 9 av 10 klipp før tiden gikk ut. Hadde jeg gått for et abonnement, ville det kostet 725 kr da, jeg går ut i fra at prisen har økt.

Dessuten har det alltid for meg vært en ulempe at det tar så mye tid å trene. Ikke bare selve treningen, men tiden man bruker før og etter. Man må komme seg ut av huset (som er mitt største problem – Den dørstokkmila dere!), og når man er ferdig, må man hjem også! Allikevel…..

Det er viktig å investere i vår egen helse: Vi trenger kanskje ikke investere penger men vi må investere tid. 

For meg som aldri helt klarer å holde det gående, har jeg funnet ut at jeg bare må gjøre ting på egenhånd, og ikke tape masse penger på å betale for noe senter. Og teknologien hjelper meg.

Det finnes utallige instruktører på You-tube som kan motivere og blir vi lei av en treningsform, kan vi bare bytte til noe annet. Mens jeg ikke presser meg selv like mye med You-tube, har jeg personlig funnet ut at det ekstra presset ikke er verdt å betale 700 kr for.

På you-tube har jeg funnet masse Yogatimer som jeg syns er spennende (Jeg liker godt Sarah Beth Yoga) pluss det er mye for spesifikke deler av kroppen. Ønsker du å få danse litt, er det mange dansevideoer som lover at du brenner fett i ufattelig rate, med å danse med dem. ;-p

Jeg holder nå på å oppdager nye teknologier: Nemlig apper.

Når jeg fikk en ny mobil i vår, fulgte det med en treningsapp. Jeg har bare brukt jogge-delen av den en gang, men den fikk meg på joggetur for første gang på 8 år! Det fulgte med gangsperre de neste 5 dagene men jeg var faktisk på en 30 min joggetur!

Mange apper må man betale for, så her har jeg ingen anbefalinger. Jeg håper kanskje dere kan anbefale noe til meg?

****

I dag trener jeg ikke jevnlig med you-tube eller apper men jeg får inn noen økter innimellom. Siden jeg kvittet meg med bilen sykler jeg med el-sykkelen over alt. Det er 14 km mellom meg og jobb, og jeg sykler det så og si daglig, året rundt. Det er ikke trening men det er mosjon. Og siden april har jeg oftere valgt den vanlige sykkelen min, som absolutt er trening.

Til slutt:

Dersom du er en som faktisk følger opp og går å trenger på treningssenter, som ikke er et støttemedlem men får utnyttet senteret: Godt jobbet! Med mindre du går i økonomisk minus hver måned, så kan du absolutt fortsette.

Jeg skal heller ikke si at jeg aldri kommer til å bli medlem på noe treningssenter noen gang igjen. Eller at jeg aldri kommer til å betale penger for å komme meg i bedre form. Jeg er faktisk litt nysgjerrig på crossfit, for eksempel, men jeg må finne en måte som gjør at jeg får ‘lagfølelsen’ tilbake igjen i treningen. Hadde jeg hatt råd til det, er drømmen å kunne ha en personlig trener. Noen jeg har en avtale med som presset meg til å løfte litt til, til å løpe litt lengre, men jeg er ikke der helt enda.

Og helt sist: Hvis du kjenner til noen bra treningsapper: tips meg og andre om de! Jeg er imponert over hva den lille, enkle appen som fulgte med på mobilen fikk meg til å gjøre. Jeg er nysgjerrig på hva andre, mer avanserte apper kan gjøre for meg.

Denne ideen til innlegg ble først publisert i april 2017, men er omskrevet og publisert i juli 2019.

#tips #sparetips #trening #youtube #app #gratis #personligøkonomi #økonomi

2 kommentarer
  1. Jeg har en del saker hjemme, faktisk. Hjemmegymapparater, situpbenk , hantler, med mer. Mange år siden jeg regnet ut at det var lønnsomt, dessuten hadde jeg behov for å trene når formen/helsen var slik at jeg kunne, ikke bruke opp kreftene på å kreke meg til treningssenter flere km unna.
   Har man liten plass, holder det med en slik situpbenk ( den kan settes på høykant i et hjørne når den ikke er i bruk og tar da liten plass) , en koffert med hantler og en treningsmatte. Koster ikke mye, det der.

   1. Helt sant. Jeg har faktisk brukt en del av bursdags/julegave pengene jeg får fra tanter, onkler og mormor til å kjøpe meg en treningsmatte, rep og blokker. Da kan jeg peke til noe konkret og nyttig, som jeg også bruker. De setter pris på at pengene går til noe slikt, og ikke inn i et stort ‘sluk’.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg