Sparing på uføretrygd: Er det mulig?

Hvor enkelt er det å spare, når man lever på uføretrygd? Alle har forskjellig uføretrygd, så spørsmålet er vel egentlig; Kan jeg spare på min uføretrygd, samtidig som jeg beholder leiligheten? Og ja, jeg kan konkludere allerede nå, 6 dager inn.

Jeg har ‘alltid’ delt sparing inn i tre kategorier: Kortsiktig, mellomsiktig og langsiktig. Mellomsiktig fikk sitt navn denne uken.

Kortsiktig sparing er penger jeg kan forvente å bruke det neste året. – Minibufferene finnes her.

Mellomsiktig sparing er penger jeg kan forvente å bruke de neste 5 årene. – Krisekontoen, erstatning av sykkel, Sparing til bil og en spesiel ferie er kategorier man enkelt kan finne her.

Langsiktig sparing er penger jeg ikke forventer å bruke før etter 5 år. Disse kan greit spares i fond. Her finner vi Pensjon, nedbetaling av gjeld, ny bolig/ekstra bolig kan være eksempler på langsiktig sparing.

Når man har såpass lite penger som jeg har denne måneden, er det vanskelig å prioritere mellomsiktig og langsiktig sparing, da kortsiktig sparing virker viktigere.

Hvor mye sparer jeg denne måneden (om jeg klarer å gjennomføre budsjettet slik det er), og har jeg nok til å kunne beholde leiligheten?

Konklusjonen er nei: Det går ikke. Vel det går, men det går heller ikke. Du kan jo kanskje se filmen for å se beløpene og hvorfor dette ikke går i lengden?

#Ufør #uføreksperiment #uføretrygd #eksperimentufør #budsjett #spare #sparing #personligøkonomi

2 kommentarer
  1. Hehe, du driver på 😁. Helt siden Magnus Lagabøte fikset norske lover og bestemte at fellesskapet skal ta seg av mennesker som ikke kan forsørge seg selv, har folk riktignok sluttet å sulte ihjel, men de har måttet leve i fattigdom. Her skal det være fra hånd til munn og knapt noe mer.
   Akkurat nå har jeg 700 kr på en sparekonto og ca 2 000 på en annen, så jeg har atter begynt på nytt med sparing. Får lagt bort en del senere denne mnd. Til store regninger som kommer i en pulje om høsten. For da er utgiftene mye større enn inntekten. Sparingen er altså til regninger, ikke en trygg buffer for fremtiden, for det er det ikke penger til. Strømpriser ødela en del det siste halvåret. Boligforsikring, kommunale avgifter, eiendomsskatt, med mer, kommer på en gang. Stramme tøyler må til. Ferie? Haha, nei. Bil? Nei, ikke råd , men trenger ikke heller, så det er ingen krise. Heller en fordel, siden bil koster.
   Det er ikke så lenge siden jeg kjøpte min første iphone. Hadde ikke råd før, så jeg hadde en mobil folk lo av. Jeg valgte ikke siste modell av iphone heller, de er for dyre. Avbetaling, men det er ikke renter, så det er ok. Samfunnet er blitt slik at man må ha en smartphone av en eller annen slag for ikke å havne helt i bakevja. Buss er mye dyrere om man betaler på bussen, f.eks.

   1. Ja, jeg må jo prøve, selv om jeg allerede nå ser at dette ville aldri gått i lengden. Du har jo helt rett, en smart-telefon er nødvendig i dag og som du ser, har jeg satt opp 100 kr i måneden for en ny mobil i fremtiden. Hadde jeg vært i din situasjon, ville jeg nå håpet at ingenting uforutsett skjer de neste tre/fire (!) årene.

    Takk for at du følger og deler dine erfaringer. Det gjør hele måneden og utfordringen enda mer verdifull for meg!

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg