Ukens takknemlighet: pakker

Etter noen uker med opphold, med juleferie på bloggen og månedsskifte, vil jeg igjen komme tilbake med hva jeg er takknemlig for. Takknemlighet er noe jeg ønsker å fokusere mer på, så jeg håper, mens du leser dette, at du også tenker over hva du er takknemlig for. Jeg hadde tenkt å skrive om familie, for det er jeg takknemlig for hele tiden og det er ikke nevnt før. I stedet skal jeg være takknemlig for pakker. Jeg tenker ikke på julegaver og slike ting men pakker jeg mottar i posten, spesifikt. For i går mottok jeg endelig kameraet jeg har bestilt.

Pakker er utrolig gøy å motta. Om det er noe du har bestilt selv eller en pakke noen har sendt deg; det å motta en pakkelapp i posten eller en SMS på mobilen, for så er det å hente en pakke utrolig gøy. Du må se hvor du skal hente den pakken, troppe opp, stå i kø, vise legitimasjon og signere for pakken. (***)- Så bærer du pakken hjem, glad og spent på hva du har mottatt. Fra første beskjed om at du skal hente pakken, til du beveger det hjemover med den, har spenningen økt. Du holder på å gjør deg fortjent til å åpne den pakken, fordi du har faktisk vært å hentet, du har stått i kø, du har vist legitimasjon og du har signert (***). Du kommer inn i huset, setter alt fra deg og plutselig er det som juleaften. Selv om du kanskje vet akkurat hva du har mottatt. Skal du rive opp esken eller dra ut spenningen? Skal du ordne deg noe å drikke og så sette deg på gulvet, eller hiver du av deg ytterklærne og plopper ned på gulvet umiddelbart? Og plutselig sitter du der med premien din, den du har ventet tålmodig på å motta eller en overraskelse fra noen som er glad i deg. En enkel pakke og du kan nyte gleden av den. Mottar du noe elektronisk, som et kamera slik jeg gjorde, må batteriet i laderen umiddelbart, sånn at du snarest mulig kan begynne å leke og lære om det. Er du en student og får en pakke hjemmefra, er det kanskje noen gode sokker og en god sjokolade som du nå kan nyte mens du setter deg ned og gjør leksene dine, som du ALLTID gjør. Ikke sant? ;-p

Lykken og gleden over å ha mottatt pakken forblir med deg uansett. Når du står opp neste dag, og ser esken stående, enten for at du skal bruke den på nytt igjen, eller fordi den skal ut i papirdunken. Når du ser innholdet stående i stua, og du vet: Tiden du ventet på å få pakken og arbeidet med å hente den gjorde deg verdig å få den. Resultatet er innholdet  og den gjør deg glad.

(***) Et lite tips fra en som jobber med logistikk. Hvis du kan se en skade på emballasjen når du mottar pakken, MÅ du be de gjøre en notis av det. Er innholdet skadet i transport og du har signert uten å legge inn den kommentaren, mister retter på erstatning. Da har du signert på at pakken ikke var skadd når du mottok den og skaden har derfor oppstått etter du mottok pakken. Unntaket er skjult skade og det er skade som man ikke kan se utenfor emballasjen. Har pakken din en slik skade, har du TRE dager på å informere transportør om det.

#hverdagsgleder #pakke

2 kommentarer
  1. Å få pakker i posten er alltid spennende. Det spiller ingen rolle om jeg vet akkurat hva som er i pakken, så tror det har noe med forventningene å gjøre.
   Takk for logistikk-tipset! Har alltid trodd at jeg signerer for at jeg mottar pakken, ikke at det hadde noe med eventuelle skader å gjøre så det er veldig greit å vite. (de burde kanskje bli flinkere til å opplyse om hvorfor en signerer…..)
   Hva slags kamera har du kjøpt deg?

   1. Signaturen sier “Jeg har mottatt pakken(e) og alt er i orden”. Jeg tror ikke de som leverer ut pakken er klar over det heller. Jeg måtte informere hun jeg hentet pakken av om dette og hjelpe henne med scanneren. Nå jobber jeg ikke i det firmaet som leverte pakken ut, men jeg mistenker at hadde det vært en skade på innholdet og ikke bare pakken, ville utleveringsstedet måtte stå som ansvarlig, fordi de ikke noterte at pakken var skadd når den kom til de. Konklusjonen for reklamasjonasavdelingen deres ville da være: Pakken var uskadd når den kom til de og skadd når den ble levert ut. Det er også det de ville ha konkludert med om jeg ikke hadde notert noe når jeg hentet pakken. Den var hel når jeg signerte den ut, skadd når jeg kom hjem. Bilder er derfor din venn også!
    Jeg har kjøpt en Panasonic Lumix. Det ble denne av den enkle grunn at jeg fant en vlog-pakke som inkluderte dette kameraet. Jeg kjøpte ikke vlog-pakken, men gikk heller til NetonNet og bestilte de samme varene. Når de ikke var i en pakke, sparte jeg 500 kr. 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg