Velsignet eller forberedt?

Når uforutsette, gode ting skjer, er man velsignet eller forberedt? Siden jeg begynte å budsjettere har gode ting stadig skjedd med meg. Av en eller annen ‘uforklarelig’ grunn, har jeg oppnådd mine økonomiske mål MANGE MÅNEDER før forventet. Etter jeg kjøpte leiligheten, hadde jeg som mål å betale boliglånet ned 100.000 kr i løpet av det første året. Det gikk på 9 måneder. Når jeg skulle spare opp for å reise på en dyr ferie til USA, forventet jeg at jeg ville spare frem til avreise i februar. Men allerede i desember var sparemålet nådd. Og nå når jeg har spart penger til kjøkkenoppussingen har jeg nådd to mål, helt uventet. Først i januar, når jeg plutselig hadde ekstra penger og jeg da nådde målet med 100.000 kr, fire måneder før forventningene. Men også nå i sommer, når jeg oppdaget at jeg allikevel trengte mer i en buffer. BOOM! Feriepenger og skattepenger!

Når jeg begynte å lære mer om personlig økonomi, hentet jeg mye inspirasjon, motivasjon og kunnskap fra amerikanske youtubere. Og jeg vet ikke om du vet dette…. men de er en god del MER religiøs enn det jeg er. Ganske mye mer. Uansett, flere av de jeg hørte på, snakket om hvordan Gud velsignet de med uventet penger, når de begynte å budsjettere. Dette fnøs jeg selvfølgelig litt av men etter mine egne opplevelser, begynte jeg å lure litt…

Nå, bortsett fra januar-pengene i år, var ingen av disse pengene egentlig uventet. Det var bare mye mer enn jeg forventet. Min forklaring utelukker ikke velsignelsen, for dere som er troende, jeg har allikevel påstå at det har en mindre guddommelig forklaring. Nemlig forberedelsen.

Jeg har en økonomisk plan, jeg vet hva mine neste steg er, jeg har mål jeg ønsker å oppnå og når gode ting skjer: For det skjer stadig gode ting, kan jeg nå utnytte de tingene umiddelbart, i stedet for å sløse de bort. For jeg kan absolutt sløse bort. For bare 4 år siden (ett halvt år før stillingen min ble redusert til 50 % og ett år før jeg begynte på min fantastiske økonomiske eventyr) klarte jeg å bruke 20.000 kr ekstra en sommer, uten at jeg i det hele tatt vet hva de gikk til. Jeg la merke til at de var på konto en dag, og to måneder etter, var kontoen like tom som tidligere.

Dette er mitt hoved argument til hvorfor planer, budsjetter og mål er viktig, for det får oss ikke bare til å fokusere tankene våre, men alle gode ting som kommer til oss, kan også bli fokusert til dit vi ønsker de å gå.

Nå vil jeg høre fra deg, når målene dine plutselig fikk drahjelp og hvordan du opplevde å oppnå mål, mye tidligere enn forventet.
Og frem til neste video: ha en strålende flott, og uperfekt dag!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg