Video: 7 ting om studielånet jeg skulle ønske jeg visste før.

Studielån er ikke noe jeg er i mot, det var bare veldig mye med dette som jeg ikke forsto eller visste om før, under og etter som jeg i dag ønsker jeg hadde forstått. Jeg hadde kanskje ikke gjort noe annerledes men handlingene mine hadde vært bevisst, ikke et uhell.

Legger også vekt på at det var mitt ansvar å vite om dette, jeg burde i hvert fall ha funnet ut av eller oppfattet det, da det er flere andre jeg vet om som har visst dette. Søsteren min for eksempel. Hun er super smart.

Men for dere som er studenter eller skal bli studenter, sjekk om dere vet dette om studielånet. Det kan hende dere velger å gjøre noen ting litt annerledes, litt lurere enn jeg gjorde.

#student #studier #studielån #personligøkonomi

2 kommentarer
  1. Her er en ting jeg har erfart: Du kan bare få studielån i 8 år! (Som den generelle regelen, som det noen ganger går an å få unntak fra.) For meg betydde dette at jeg ikke kvalifiserte for å få studielån da jeg ville ta master etter å ha jobbet noen år. I seg selv betydde ikke det så mye fra eller til for meg, i og med at jeg skulle bo hjemme hos mine foreldre og få mat hos dem. MEN det betydde at siden jeg ikke lenger hadde rett på studielån, så kvalifiserte jeg heller ikke til å få rett til fødselspenger da jeg ventet barn (hvis jeg husker riktig) (Som du ser av tidligere kommentarer jeg har skrevet her, så var det mange økonomiske tap for meg knyttet til det å få barn mens jeg studerte) Jeg tenker også at det betyr at dersom jeg for eksempel senere ønsker å bli sykepleier, som du nevner, så må jeg sannsynligvis ha spart opp de pengene jeg trenger for å slippe å jobbe ved siden av studiene. Med mindre det finnes noen støtteordninger ved NAV for å omskolere seg??? – For meg kom det litt brått på at man kun kan få studiestøtte i 8 år.

   1. Hei,
    Det med 8 års studielån visste jeg faktisk men så var det flere av klassekameratene mine som ønsket å bli lege og var litt urolig på hvordan det skulle gå, hvis de måtte få flere studiepoeng først, før de søkte igjen (altså, om de ikke kom inn på første forsøk). Det jeg ikke var klar over, var hvordan var hvordan det å ha barn tullet dette til. Tror NAV har penger for omskolering forresten, men at det er for de som fysisk ikke kan jobbe med sin tidligere jobb. En venninne av meg omskolerte seg fra frisør til helsearbeider.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg