Vil du være lykkelig? Vær takknemlig

Etter å ha lest masse om lykke og glede, har jeg valgt å begynne å fokusere mer på hva som gjør meg lykkelig. I desember var jeg skriftlig takknemlig for bestevenninner og for alle hjelp som finnes for oss som blogger.  (Skriftlig, for det var det jeg skrev om). Forrige uke tok jeg spesielt tid for å være takknemlig for pakker.  Det å bevisst velge å se etter ting å være takknemlig for, betyr at jeg tillater meg å bruke mindre tid til å se på hva som irriterer meg, ting som kan gjøre meg ulykkelig.

Jeg har funnet en flott Ted-talk som snakket mye om det, og det jeg skal ta med meg fra denne videoen er å gjøre det samme som vi gjør når vi krysser veien. “Stopp, se, gå”. David Steindl-Rast snakker om å sette opp stoppskilt i livene våre for å minne oss om å se, huske og være takknemlig for hva som gjør oss lykkelig.

Jeg vil derfor bruke onsdagene fremover som et stoppskilt  og spør meg selv og dere: Hva er du takknemlig for i dag?

Selv er jeg i dag takknemlig for at jeg fant denne videoen:  (Og masse annet: Pilotprosjekter, kjøkkenoppussing, jobb som gir meg overskudd til å følge mine økonomisk kostbare drømmer, familie som kommer for å spise middagsrester, venner som vil spille spill med meg, kollektivtransport, forfattere som fortsetter å underholde og en egen leilighet.)

#takknemlig #takknemlighet #lykke #glede

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg